naox Creative Commons License 2009.04.16 0 0 4430
"jól alkalmazható lenne egy indukciós fűtés, nem?"
nem tudom. egyreszt draga, hisz a kismeretu reaktor atmeroje is relative nagy es nem annyira a teljesitmeny, mint inkabb az atmero adja az indukcios technika koltseget. Raadasul a femtartaly arnyekol, igy csak ennek a fala fog melegedni, ugyanott vagy, mint egy 10kHUF-os futoszallal. ha van keszen akkor lahet hasznalni, de en nem eroltetnem....
"Mennyi lehet durván a termék/hulladék arány termikus ill. katalítikus krakkolásnál"
katalizator nelkul nem megy, tehat termikus ES katalitikus. Olyan 60-70%, de nagyon fugg a kiindulasi anyagtol, zsiroknal ugye a glicerin, meg a karboxil-csoport eleve "veszteseg", ill. keletkeznek gazok, amik ugye nem igazan veszteseg-kategoria. Minel melegebb, annal tobb a gaz.
"és mennyi csak sima átfőzésnél?"
=desztillacio. Hat ez vegkepp attol fugg, hogy mibol indulsz. A krakkolasnak pont az az ertelme, hogy nem desztillalhato, motorhajtasra alkalmatlan szutykokbol is csinal uzemanyagot.
Ha az olaj tobbe kevesbe jo, akkor erdemes elobb desztillalni, es a maradekot krakkolni. Ha a reaktorbol kiveszed a katalizatort akkor desztillaciora is hasznalhato, ill erdemes vakuumdesztillalot epiteni (korabban volt mar rola szo).
Előzmény: Hpg (4427)