naox Creative Commons License 2009.04.12 0 0 4413
kell egy tartaly, 20-30 literes, vastagfalu, acel, aminek van egy szeles kijovo vezeteke (2 coll, pl.), ami lefele konyul, es valahogy hutod, pl duplafalu, es a ket fal kozott vizet aramoltatsz. Fontos, hogy a tartaly teteje leszedheto legyen, mert idovel a katalizator, meg a mindenfele szutyok katrany, ami keletkezik "belerohad", es ilyenkor hozza kell ferned. A krakkolando olajat celszeru egy allithato sebessegu adagoloszivattyuval adagolni.
A termek egy resze gaz, amit el kell vezetni, es el kell egetni, kulonben felgyulik, es felrobbansz. Fejlett gepeknel az ustot (reszben) ezzel a gazzal futod. Az ustot erdemes gazzal futeni, es hoszigetelni, es kell valami ertelmes hofokszabalyozas, anyagtol/kataliztortol fuggoen mas es mas az optimalis hofok, azert valszeg 400fok fole nem kell menni.
Katalizatoron nem koll sokat tokolni, regi apro rozsdas vasszog elso korben megteszi, aztan lehet szorakozni, es mindenfele atmenetifem-oxidot is racsapni. (a vas-alapu jobb, mint a keranmia, a nagy feluletet nehany ora mukodes utan a koksz miatt ugyis cseszheted, es a vas jo hovezeto, igy a reaktor kozepen is ugyanaz a homerseklet, mint a szelen, ez pedig fontos)
A termek vizet es olajat tartalmaz, a viz az also fazis, ezt leereszted, a maradekot meg le illik desztillalni, de mivel tkp. desztillasz is talan ez a lepes kihagyhato. Az olajban sok a reaktiv kettoskotes, ha nem hidrogenezed (es otthon aligha fogod), akkor par honapon belul fel kell hasznalni.
Meg egy aprosag: indulaskor a kutyuben levego van, meg 400fok, ha ekkor belenyomod az olajat, siman robbanhat. Tehat kell egy nitrogen/CO2 palack is, hogy a keszulekben levegomentesen dolgozhass. HA megindul a krakkolas, akkor mar elzarhatod a N2-t, a keletkezo gazok kiszoritjak a levegot.
Előzmény: odourizing (4411)