v_peti Creative Commons License 2009.04.06 0 0 16
Na megvettem. Hát...
2500 Ft volt, ahogy a haverom említette. Gondoltam, ennyi pénzből nem lehet igényesen megcsinálni. Hát tényleg nem. Ennyit még megér a nosztalgiázás miatt a cucc, de többet nem. Egy normális sok kártyás társasjáték (Activity, Hotel, Monopoly, LÖIM stb... 5-10 000 forint közötti sávban helyezkedik el.) Lett volna egy kicsikét drágább, de igényesebb. Ha olyan lenne, mint az eredeti, akkor 5-6 000 forintot sem sajnálnék érte. De így... 2500 forint még oké, mert nosztalgiázhat az ember.

Akkor jöjjenek a különbségek:
A címe: Vadnyugati kalandozások - Társasjáték; Keresd az Ezüst tó kincsét!

Figurák: Közönséges bábok, Cowboyok helyett.
Kocka: Kettő helyett csak egy.
Szabály: Hiányzik a halászati-vadászati-bányászati engedélyekre vonatkozó passzus, hogy ha rámegyek idegen területre, akkor ott a bérleti díj befizetése ellenében halászhatok-vadászhatok-bányászhatok (két kockával dobok, és a dobott szám 10-szeresét kapom meg, azaz 20-120 dollárt)

Engedélyek: Egyszerű kartonpapír enyhén cizellálva a régi színes, rajzos, vékonypapíros igényes engedélyek helyett.
Szerencsekártyák: Na ezek legalább hasonlítanak az eredetire (a rajzok megvannak)

Pénzek: Nem az eredetiek, hanem a rendes dollárok kicsinyített másai, de minden címleten Washington portréja látható, és jelezve van, hogy ez játékpénz.

Tábla: Ez a legnagyobb gond. Vastag helyett vékonykartonos, igénytelenebb kivitel, az eredeti kicsinyített mása, így a szerencsekártyák a jelzett helyről (bal alsó sarok) kissé lelóghatnak. Ráadásul el van csúszva egy helyen, ami jól látható. A 3-as bányatelep nem is látszik rendesen.

Aranyrög: Na ez nincsen a csomagban. :(

Összefoglalva, ha a szabályozás (két kockával dobás, területek kiaknázásása (vadászat, halászat, bányászat) korrekt lenne, és a tábla igényesebb lenne, meg az aranyrögök meglennének, akkor azt mondanám, hogy oké, elfogadható. De így kissé csalódott vagyok.

Aki meg akarná venni, mert azért jó kis játék lenne, akkor a WSJ Kft-nél (Kínai áruház) keresse, vagy hívja fel a gyártót, hogy hol forgalmazzák. (Game Global Kft, Debrecen)