Track5 Creative Commons License 2009.03.25 0 0 883

Üdv Mindenkinek!

Lehet hogy rossz topicban járok, és nem ide illik a problémám, de úgy érzem hogy tud valaki segíteni.

A téma parkolással kapcsolatos. A szomszéd a napokban akarja elvitetni az autómat, mert szerintük az ő területükön állok, és egy szó mint száz, az övéké. Ez úgy néz ki hogy családi házak, technikai okokból nem tudok a házam elé állni, így a szomszéd kerítésének a végébe állítom az autót, ami valójában egy aprócska Smart. A bejáratot és a kapukijárót természetesen nem akadályozza, a látókörükből gyakorlatilag kiesik, mert egészen a kerítés vége fele áll.

Nem lehet velük megértetni, hogy nem életem végéig hagyom ott az autót, ragaszkodik ahhoz hogy elviteti ha ott találja, nagyon tettrekészek, tehát simán megteszik, pénzük mint a tenger. Természetesen mondtam neki, hogy nem másodlagosan ez (is) közterület, senkinek nincsen területe, és elvileg mindenki oda áll ahova akar, az más téma, hogy senki nem szívesen lát idegen autót a háza körül.

 

Az interneten keresgéltem erre terjedő jogszabályokat, de nem találtam. Tud valaki segíteni? Holnap (ami már ma van) a kezébe akarok valamit nyomni, hogy nincs joga elvitetni a Smartot, mert közterület, és nem akadályozza őket. Aki tud, legyen szíves segítsen. Köszönöm.

Más, de még mindig ezzel a szomszéddal kapcsolatos. 1-2 hónapon belül jön a tűző nap, az utcában pedig kevés az árnyékot adó fa, nekik van egy díszfájuk a kerítésükön kívül, még dísznek ültették vagy tíz éve, azóta megnőtt, és árnyékot ad. A fa a kerítésükön kívül van, de egyébként is a szerintük birtokolt terület szélén van már, az autóm kb most ott áll. Néha nyáron a fa alá álltam, ebből is jókora vita lett, hogy kié a közterület, miközben az árnyékot nem használják ki, mert rögtön viszik az autót a garázsba, de azért fenttartatják, ami nem is az övék. Mert nem az övék. Mit tudok tenni? Segítséget kérnék erre utaló jogszabály megtalálásában, hogy legyen mit olvasniuk. Nem tudom, hogy vajon akivel hivatalosan (?) elvitetné a Smartot, elviszi-e, hiszen nincs jogalapja, de ezek képesek kitalálni valamit hogy eltranszportálják innen.

Hálás köszönettel: Track