enkies Creative Commons License 2009.03.22 0 0 4447

De miért letek volna?
Honnan tudsz róluk?

--Kérdezted.

Nem hiszem, hogy bizonygatni kell egy történésznek, hogy József semmibe vette a magyar nemesi alkotmányosságot,  a magyar szokásokat, törvényeket....de még az egyházat sem respektálta. (Lásd, a rendek feloszlatása)

Egyébként  mindannyiszor írom, mondják Pap és a többiek, hogy FELTÉTELEZÉS. Persze, hogy nincs dokumentálva...ne legyünk már gyerekesen naívak! (Majd "szépen" leírja kisded suttyom szándékait...mi??)

Abban igazad van, a történelemkutatás nem úgy működik....ám ha egy teória megbukik--mindenféle bizonyíték hiányában-- akkor a következő lépés az, hogy az ember elgondolkodik: "tehát ÍGY nem lehetett...akkor vajon hogy volt?"...és ezt ugy hívják, hogy lehetőség keresése, feltézelezés....amit követ majd az uj bizonyítás, bizonyítékok-vagycáfoló tények- kereseése.

--

Már pesti könyvtárban is érdeklődtem bizánci munkákkal foglalkozó könyv után, rokonaimon keresztül. ...tovább keresek...

és ismét kifejezésre kell juttassam: kár, hogy Te, mint szakavatott sem tudsz megnevezni efféle bizánci munkákat, példákat. Konkrétan: bizánci, X-XI. szézadi alakos zománcképeket!

--

Remélhetem, hogy a kissé szabadabb, időt engedő hétvégeden válaszolsz előbb feltett 3 kérdésemre?