Tapicska forgalmista Creative Commons License 2009.03.18 0 0 186

Két megoldást tudok:

1., Balfék az önkormányzat, ezért keress egy másik önkormányzatot, ahol kiválthatod az egyéni vállalkozóit és két nap múlva a műhelyedet, ahol eredetileg is szeretnél dolgozni, jelentsd be telephelynek (ezt ott kell megtenned, ahol kiváltottad az egyéni válalalkozóit), abba már nem pofázhat bele az önkormányzatotok. Mielőtt kiváltod az egyéni vállalkozói igazolványt ennél a másik önkormányzatnál egyeztesd a telephely bejelentésének módját, mert lehet, hogy rögtön a bejelentkezésnél megteheted.

2., Alapíts kft-t. Kevés pénzből megteheted és nem kockáztatod a teljes vagyonodat. A székhely létrehozásához nincs köze a helyi önkormányzatnak. A kft-be vegyél be 5-10% részesedéssel olyan ismerőst, családtagot, aki rendelkezik a megfelelő szakképesítéssel. A társasági szerződésbe azt írjátok, hogy a tagok jogosultak, de nem kötelezettek a személyes közreműködésre. Az önkormányzat nem tagadhatja meg a telephely engedély kiadását a műszaki feltételek megléte esetén, mert a kft-nek lesz olyan tagja, akinek megvan a szakképesítése.

Utálkozva írom le, de nem lehet, hogy ezzel az akadékoskodással arra akarják felhívni a figyelmedet, hogy tejelned kéne?

Előzmény: lunapuna (185)