Magnum044 Creative Commons License 2009.03.04 0 0 7170
Üdv Mota!

Az egészhez még csak annyit, hogy ha mindenki milliomos lenne akkor talán ez nem is lenne téma, mindenki tudná mit kell vásárolni, de egy átlag vásárlónak számít az ár érték arány!
A testvérem egy anyagvizsgálatokat is végző laborban dolgozik, és elmondása szerint nem szabad egy kalap alá venni a "spiáter" fegyvereket!
Ez egy ötvözet, és az ötvözők arányától függően (esetenként még egy típuson belül is) teljesen mások a fém jellemzői!
Az anyagminőségen túl, a legfontosabb, jellemző, az öntvények homogenitása, az öntés minősége!
A keserű fegyvereket megröntgenezve elég sok légbuborék, salakzárvány látható, ennek ellenére ezt a nem túl magas nyomást mégis bírják!
A statikai méretezésüknél eredetileg talán éles fegyverből indultak ki, ahol a gáznyomás sokszorosa a gáz fegyverekénél!
Ne felejtsük el, a kezdeti időkben a keserű fegyvergyárban, a maiakkal megegyező design-al éles fegyvereket is gyártottak!

Nekem többek között van egy 9mm-es Keserű féle Magnum defender, amiből kilőhető a 10 mm-es gumilövedék, de nem erre találták ki! A tárba a tűzfal felől kell a töltény elé tenni a lövedéket, a cső felől elég nagy a tár szűkitése!
Ennek ellenére a harmadik 100-as csomag (puhábbik, zöld színű) gumilövedéket durrogtattuk el, és nem látszanak mechanikai sérülések!

Ha azt szeretnéd hogy még az ük unokád is tudja majd használni a fegyvert, ... a népesség arányának alakulását figyelembe véve biztosan szüksége lesz rá :-)) ...... akkor vegyél Röhmöt, biztosan strapabíróbb, meg nem is olyan "ciki"! :-))
De ha szempont ebben a nehéz helyzetben a magyar terméket is érdemes preferálni! :-))

Remélem tudtam segíteni!

Előzmény: Mota78 (7149)