gazsoka Creative Commons License 2009.02.21 0 0 4823

kedves mindenki!

 

Régebben jártam itt, amikor úgy kínlódtam ahogy közületek sokan.

 

Nekem 2003-ban műtötték a MÁV-ban a sérvemet L IV. és kiszakadt. "Csak fájt" tehát nem bénult és nem zsibbadt.

 

A műtét októberben volt, de szenteste a karácsony helyett annak örültem, hogy üvőltés nélküli pillanataim voltak. Ekkor lezsibbadt a fél bal lábam a combtőtől a lábujjamig , nem tartott meg és próbaképpen megszúrtam tűvel, de meg sem éreztem.

Másnap visszamentem ahhoz az orvoshoz, aki műtött, de el sem akarta hinni, és MR sem készült, csak februárban. Akkor derült ki, hogy jóval nagyobb sérvem jött ki az előző helyén, mint amivel megműtöttek.Természetesen újra műteni akartak, de nem engedtem még a tolókocsi igéretére sem.

 

Kiropraktőrrel és egy nagyon klassz gyógytornásszal 7 hónap alatt, de visszakaptam a lábam. Közben dolgoztam, és szedtem a gyógyszert.( ráadásul ülő munkám van ) és volt amikor deszkán ültem, mert másként nem ment. 

 

Négy évig egész jól el voltam, még 10-15 km-es gyalogtúrákra is vállalkoztam.

 

tavaly júliusban újra kijött ugyan az a sérvem és annyira fájt , hogy a falat kapartam. természetesen újra műteni akarták és csavarokkal stabilizálni.Most sem engedtem. napi 8 szem mesulid és egyéb nem szteroidokkal valamit javult.

 

A kiropraktőr most nem vált be és a tona sem. Eljutottam dr. Kiemhez és valóban jó keze van. Ő volt az első aki azt mondta, hogy ezt a gerincet nem szabad műteni.

 

Úgy két havonta meg szoktam látogatni. időközben az Onkológiai intézet fájdalomkilinikáján kaptam egy Diprofrost nevű szurit a bal oldali idegbe a sérv mellett, és a fájdalom tulajdonképpen azon az oldalon majdnem teljesen megszűnt.

 

Amikor a jobb oldalam újra kezdett fájni (a bal oldali sérvemtől), elmentem Tolnába a dr. Tóbi Zoltánhoz, akitől kaptam 3 steroid injekciót, ami teljesen levette a gyulladást az idegről .Tudom hogy nem veszélytelen, főleg úgy hogy más nyavalyám is van, de űgy tűnik használ. Nem mondom hogy nem nyilal néha, de ez már csak aprósemmiség ahhoz képest ami volt. 

 

Mivel dr Kiem MR nélkül kiderítette, hogy van egy nyaki sérvem is( időközben az MR igazolta, hogy tényleg van), bejelentkeztem dr. Klemencsics Zoltánhoz , akitől jelenleg egy homeopátiás injekciót kaptam, ezt kell inni két naponként fél liter vízben feloldva és elküldött a Virányos Kilinkára, ahol a begyulladt mély izmomat lökéshullám terápiával kezelik. Kicsit könnyebb,és természetesen háton úszom, bár ezt most a doktorok nem igazán javasolják, de sokkal rugalmasabbnak érzem magam tőle és rossz ha kihagyom. Fájdalommentes és nagyon jó hétvégét kívánok mindenkinek.