szirmaik Creative Commons License 2009.02.21 0 0 140
Valóban, a flyLAL nemrég jelentett csődöt :( A fapados.hu-n keresgéltem, hogy milyen olcsó lehetőségek vannak még, beleértve a Bécsből vagy Pozsonyból való indulást, de nem sok eredménnyel. Elképzelhető viszont, hogy esetlegesen egy londoni átszállással olcsóbban megoldható az utazás (repül oda a ryanair, és a sok Angliában élő litván miatt gondolom elég sűrűn járnak London és Vilnius között a repülők).
Ez azért is égető probléma számomra (is), mert idén augusztusban visszamegyek :) ezúttal egy hónapra, Vilniusban fogok lakni.
Egyébként tényleg a vonat + busz kombináció a legolcsóbb, viszont baromi sok időbe telik az utazás (én múlt nyáron voltam kint, reggel 8 körül indult Budapestről a vonat, Krakkón keresztül ment Varsóig, viszont nagy kerülőt kellett tennie Miskolc felé, gondolom a hegyek miatt. Éppen ezért este fél 9 környékén érkeztem Varsóba, ahol a vasútállomáson lehetett jegyet venni a Vilniusba tartó éjszakai buszokra. A busz a vasútállomás elől indul, nem nehéz megtalálni :) Reggel 9 felé érkezik Vilniusba. Ha emellett döntesz, egyégként ajánlom, hogy egy-két napot szánjál rá Varsóra, főleg, ha érdekel a 20. századi történelem :)
Ha bármi kérdésed van egyébként, írj bátran, olvasom a fórumot :)
Előzmény: Yvainne (138)