vélemény Creative Commons License 2009.02.15 0 0 1181
Santa Maria della Salute ingyenes. Van egy kis múzeuma, belépő 2-3€, jó képekkel,Tiziano is. De ha addigra már 100 képet láttál, nem biztos hogy meg akarod nézni.
A Szent Márk tér 4 múzeuma valójában csak 2. A Correr Múzeumot ők 3 különböző múzeumnak tekintik. Az egyik , amit Corrernek hívnak_ én a 3-at közösen annak tekintem- jó képekkel, klasszicista terem Canova szobrokkal, dísztárgyak, hajóorrok stb. Nem kell rá 1 óra. A Régészeti Gyűjtemény a magángyűjteményekből adományozott antik szobrok, főleg kicsik. Ha láttad, a Vatikán,a Capitoliumi Múzeumok, vagy a Louvre gyűjteményét, akkor csak sétálj át rajta. Átsétálni viszont érdemes, mert ott található a 3. "múzeum" a Libreria Sansoviniana, a könyvtár. Gyönyörű, főleg Veronese freskókkal. A "3 Múzeum" bejárata közös.
A Doge Palota persze fontosabb. Napközben nagy a tömeg, a csoportok városnézésében gyakorlatilag csak ez szerepel, reggel nyitáskor, ill késő du már nincsenek. A Correrben megvett jeggyel le lehet előzni a sort. A Doge 1,5-2 óra alatt nagyon kényelmesen megnézhető, kőtárral, udvari fotózással, audioguidde-dal.
Venice Card biztos érvényes, én mindig úgy számoltam, hogy nem éri meg megvenni.
Előzmény: bbmagdi (1180)