Latya (K.L.) Creative Commons License 2009.02.14 0 0 1173

Utazási irodákhoz: azért ne feledjük, hogy nagyon sokan  nem tudnak idegen nyelveket, és nekik nagyon nagy segítség az iroda. Akár ha szállást foglal, akár ha programot szervez.  Jómagam csak annyira tudok angolul, hogy mint turista megértem az ottlétemhez szükséges dolgokat, évek óta így utazunk. Mindenhol jól éreztem magamat. A múlt évben voltam  Oroszországban, ahol angolul senki sem beszélt. Néha rettenetes dolog volt ott állni egy szituációban, amit ha megértenénk egymást másodpercek alatt megoldódna.

Nyilván aki  tud  idegen nyelvet, túl van már a bankkártyás fizetések első , sokaknak idegenkedést kiváltó aktusán,  és még szeret is szervezkedni,  annak a net segítségével  az egyéni utazásnál nincsen jobb. Ha valaki még "szűz", akkor meg remélhetően az ilyen fórumokon kedvet kap, és vállalkozó kedvét még  némi pénzspórolás is jutalmazza.

Az irodás utazásnál azért még az is mérlegelendő, hogy bizony jó dolog, ha valaki elmondja az érdekességeket, és nevezetességeket.  Már ha jó előadó, mert akár rossz is  lehet. Persze, ha van egy jó útikönyv ( sajna sok vacak is) , abból is ki kehet a heszínen olvasni a tudnivalókat.

Kinek a pap, kinek a papné...

 

A MALÉV is akciózik, de csak néhány napja, és ma éjfélig. 26E körül van a jegy. Érdemes utánajárni. Meg a bécsi reptér ( sky) is játszhat. Budapestről közvetlenül a reptérre naponta 3-4 szer jár a volán, ha időben foglalsz 3400 Ft oda vissza a jegy.

 

Azért azt is árnyaltabban mondanám, hogy a repülés a legolcsóbb. Lehet iszonyatosan olcsó, a bekerülési ár töredéke is.  Most extrém olcsó volt a jegy az tény.  A jó árakhoz  az utazás időpontját  igazítani kell.  Nem kevés ember a munkahelye miatt nem tud lenni ilyen rugalmas. Nekem, és sztem itt sokunknak a fórumon ezzel szerencsénk van.