Latya (K.L.) Creative Commons License 2009.02.13 0 0 1159

Hát ha valamilyen , a fórumon is említett ismert szállásfoglalón keresztül adod meg a bank kártyád adatait, az mondjuk valamennyire biztonságos, mindenféle titkosítást  használnak a weblapok , meg ilyenek.

A kisebb szállodákban szokás elkérni a kártyaszámot, a lejárati időt, meg a kártya hátára nyomtatott ilyen-olyan kódot.  Ez olyan bizalmi dolog. Ennek birtokában le tudnak emelni a számládról pénzt.  Nyilván a bankok nem adnak boldog boldogtalannak jogot arra, hogy ha valaki ezeket az adatokat ismeri, akkor  azok  ezek birtokában simán pézhez tudnak jutnni. AZ első reklamációig igen, de aztán  biztos berekesztik ezt a lehetőséget. De a rizikó megvan.

Az önmagában nem igaz, hogy csak dombornyomott kártya alkalmas internetes fizetésre.  Durva szabályként: azok mindig, a többi meg válogatja. Próba cseresznye.

Bizonyos bankoknál van arra lehetőség, hogy az adott tranzakcióra kapsz egy virtuális kártyaszámot, azt megadod, és az általad ismert összeg erejéig le tudják nyúlni. Egyszer, és  az, akinek kell. Másik lehetőség, ha hitelkártyád van, és az mondjuk "csak" 100e Ft. AZt megadod a neten, és legfeljebb addig élhetnek vissza a zsozsóddal.   Vagy megbízol az egészben, és megadod mondjuk az egyetlen kártyád számát. Én ilyen optimista módon szoktam eljárni....  A múlt évben Oroszországban jártam, ott helyben klónozták a kártyámat, és lenyúltak 500e Ft-ot, de  néhány héten belül a bank vissszaadta a lét, mert a dolog egyértelmű volt.

 A szállodák nem igazán, de a privát szállások sok helyen alkalmaznak banki átutalást. EZ igaz pénzbe kerül a szállást igénybevevőnek, de sokkal biztonságosabb, mint a kártyás fizetés: a szállásadó megadja a számlaszámát, te meg átutalod (  1-2-3 ezer Ft/ tranzakció).

Legyél optimista, és hajrá!   Ha álomról van szó: ha nem bírod a tömeget, akkor NE a karneválkor menjél. Meg az ne lepjen meg, hogy a több száz éves házak kívülről igencsak kopottasak. Hja , hát régiek, és az olaszok ezt valahogy szeretik megőrízni. De ha nézegetsz képeket, akkor úgy is meglátod. Sok sikert a tervezgetéshez!

 

Előzmény: Porcelana22 (1157)