szeretekutazgatni Creative Commons License 2009.02.10 0 0 1123
Mi most voltunk.
Pestről mentünk,de negszálltunk Letenyén,a Radics panzióban.10 ezer ft két fő reggelivel.
Szlovénián át mentünk.
Zágráb-Ljubjana.végig van már autópálya (13 km-en autóút),de a navigáció még nem ismerte fel.Emiatt odafelé elvitt minket egy álomszép hegyi úton,de így is rövidebb,mint Bécsen át.Hóesésben nem ajánlom!
Hazafelé már autópályán jöttünk végig.

De a szlovénok fél éves autópályamatricát vetetnek mindenkivel.Én gondoltam eladom a miénket,de hazafelé az ellenőr látta,hogy nincs rendesen felragasztva ,brutálisan odanyomta.így nem tudtam sérülés nélkül levenni,de hirdetnek sokan itt a fórumon.Érdemes olcsóbban venni.
A horvát autópálya összesen 6 euro.
Az olasz is hat euro Mestre-ig.

Mi is autóval mentünk.Mestre.ben laktunk, egy tiszta,kellemes kis szállodában.Zárt ingyenes parkolója van.A pályaudvartól kis sétára.Kellemes ,csendes kis utcában,szép villa épületek közelében.
Ambasciata holel 3 * büfé reggelivel.
Egyszerü reggeli,két féle felvágott,sajtok,édességek,kávé,tea ,müzli,jam,méz...
A pályaudvar nagyon közel van.Onnan mentünk be vonattal Velencébe.A vonatok nagyon sűrűn járnak,általában tíz percenként és tíz perc a menetidő. Rendes,tiszta,civilizált vonatok.
Vonaljegyeket kell venni, egy euro egy út/fő .A pályaudvaron vannak jegykezelők, kis sárga dobozok,lépten - nyomon,ott kell lekezelni a jegyeket.
Sok szálloda van a pályaudvar közelében,de jól meg kell nézni,legtöbbnél nincs parkoló,vagy biztosítanak máshol,és fizetős.

Mi nagyon elégedettek voltunk azzal a szállodával és megfizethető is volt számunkra.4 éjszaka 195 euro volt.