Neva_07 Creative Commons License 2009.02.10 0 0 10948

Üdv "T"!

 

Én nagyon szívesen belemennék egy elemzésbe, de sajnos iszonyatosan kevés információm van az ASTER 30 rendszerről. Gyakorlatilag csak olyan infók amik a neten "propagációs" anyagként megtalálhatóak és abba is csak most pislantottam bele.

 

Persze nem szabad egy tollvonással az ilyen fejlesztéseket leírni. A fejlesztők biztosan beleadtak apait-anyait és több év fejtörés és szakmai tapasztalat végeredménye a rendszer, de sajnos nem tudom a tényleges lehetőségeit. Esetleg HMZ határok, stb. jók lennének, de nem találtam róla infót.

 

Nem szeretném, ha azt mondanátok, hogy részrehajló vagyok (ugyanúgy emelem kalapon a PATRIOT, HAWK, vagy bármely nyugati lérak rendszer előtt is), de szerintem a lérak rendszerek területén a szovjet/orosz fejlesztések a világelsők (az esetlegesen "kudarcnak" felhánytorgatott események ellenére is, amelyek 99,99%-a nem a technikán múlott, hanem a harcvezetés, irányítás, taktika, kiképzettség,.....).

 

Hpasp. Tényleg nagyon jók a "titoktalanított" CIA anyagok. Azért jó lenne belenézni, hogy napjainkban mi mindennel próbálkoznak, milyen tervek vannak az Sz-300-as család ellen, ami egy pillanat alatt települ-tüzel-majd egy pillanat alatt továbbáll. És ha minden egységnél annyira bíznak a fegyverben, mint az északi szomszédok (emlékszem mennyire büszke volt még az a tiszt is aki a 300-asra került, de a technikát csak távolról látta, egyszóval hihetetlenül bíznak ebben a fegyverben). P-18 barátom felvetette a kérdést, hogy jó lenne néhány infó a "nyugati hadgyakorlatokról", de egyelőre sajnos semmi.

Előzmény: ==T== (10942)