Szaby27 Creative Commons License 2009.02.08 0 0 4624
Értem én a résolajat, csak nekem nincs sehol visszavezetve. Erre tegnap este jöttem rá, mert egy kicsit belemélyültem a hidraulika rendszerekbe. Én arra gondoltam, hogy a résolaj nincs visszavezetve és ezért a tolatyút feszíti vagyis ezért nehéz mozdítani a kart. De ez csak egy gondolat. Azért érdekes nekem ez a jelenség, mert általában két kart szoktak használni a legtöbbet a két szélsőt. A középső kar az oldalra kihelyezett hidraulika csatlakozókat vezérli. Én átkötöttem a főmunkahengert erre is és itt is ugyanúgy csinálja sőt már kísérleteztem a bal szélsővel is. És mind a három karnál csinálja. Szerintem meg olyan nincs, hogy egyszerre mind a három tollatyú elromlana.

Nyáron kicseréltem a szűrőt vadi újra kompletten házzal szűrő lapokkal együtt. Meg beépítettem a hidraulika munkahengerbe egy lassító szelepet így sokat javult vagyis nem zuhan már olyan gyorsan le a munkagép "nem vágja földhöz". De a hidraulikát még most sem tudom finoman vezérelni süllyesztéskor vagyis nem tudok mondjuk csak 10cm-t süllyeszteni a munkagépen egyből megindul lefelé és mire a kart visszaengedem addigra már leért. Emelésnél meg szépen dolgozik cm-ről cm-re tudok emelni vele. Így kéne neki müködni leeresztéskor is vagy hasonlóan. Viszont nehéz munkagépet órákig megtartja nagyon keveset ereszt.

Annó a T-25-ben is ugyanilyen vezérlőtömb van építve csak 2kar van rajta. Azzal tudtam finoman süllyeszteni és annak a munkahengerében is lassítószelep van építve.
Előzmény: katalog (4618)