Nelli32 Creative Commons License 2009.02.04 0 0 1024
Sziasztok!

A probléma pont azzal van, és ez az árulkodó a hozzászólásodban, hogy nem az a lényeg, hogy valaki "elnézze" a naturistákat ("a strandröplabdázó csajokat egész nap elnézném, de a tekéző elhízott középkorú férfiakat nem annyira"). A naturisták pontosan azt szeretnék, ha korra, nemre, testalkatra való tekintet nélkül mindenki felszabadultan és mások által elfogadottan hódolhatna a naturista helyeken, rendezvényeken a meztelenség szabadságának:)). Sokkal jobb érzés meztelenül fürödni, napozni, és ez mindenkinek jár, ez nem esztétikai megmérettetés:). Abban igazad van, hogy a praktikumot én sem áldoznám be a naturizmus oltárán, ha célszerűbb felöltözve lenni, akkor eszem ágában sincs nudizni.

Viszont pontosan úgy jön ide szerintem ez a dolog, hogy szaunában kifejezetten káros felöltözve lenni. Én pl. azért nem járok rendszeresen szaunába, mert a fürdőruhás szaunázás gondolata hervasztó, sőt, értelmetlen. Skandináviában ez mindenki számára természetes. Hidd el, mint a lenti példák mutatják, egyetlen alkalommal hozzá lehet zokni a dologhoz. Exhibicionizmus? Miért, mélyen dekoltált ruhában, ultraminiben vagy combcsizmában lenni nem az:)? És ez kinek fáj? Egyébként számomra pl. semmilyen erotikus töltést nem hordoz önmagában a meztelenség. Az, hogy milyen szituációban történik, és hogy érjük el, az már igen. De pl. a kispesti uszoda naturista rendezvényén semmi ilyet nem érzek. Ez lehet különben, hogy a nőkre jellemzőbb.

És egy reménykedőn reménytelen:) kérdés: nem tudtok véletlenül finn szaunát a IX. kerületben vagy a kék metró vonalán? Előre is köszönöm.
Előzmény: mlas (1023)