absz Creative Commons License 2009.01.19 0 0 389
Zirci rendőr mentette meg a 14 éves lányt


Szombaton (01.17.) délután 15 órakor az MRFK ügyeletére érkezett segélyhívás egy 14 éves lánytól, miszerint Dudar és Kardosrét között a vasúti sínek mellett eltévedt és segítséget kér. A Zirci Rendőrőrs szolgálatparancsnoka Komenda József r.tzls. azonnal a segítségére indult, közben a szolgálatban lévő járőröket Dudarra küldte, hogy a vasúti töltés mellett induljanak el Zirc irányába a kislány keresésére. A gépkocsit Kardosrét belterületén hagyva gyalog elindult az eltévedt lányért, közben a rendőrség központi ügyeletével folyamatos telefonkapcsolatot tartott. A segélykérő a telefonban közölte az ügyelettel, hogy elesett, nem tud lábra állni, és úgy hallja a vonat közeledik felé Ő pedig a síneken fekszik.
A szolgálatparancsnok ezen információk birtokában a havas mezőn, illetve a vasúti töltés mellett kb. 3 km futás után megtalálta a bajba jutott lányt a vasúti töltés mellett a bokrok között fázva és átázva.

A kardosréti kislánynak nagyon fájt a lába nem tudott lábra állni, ezért mentőt hívtak a segítségére. A szolgálatparancsnok a hátára vette a lányt és úgy vitte a vasút és egy havas földút kereszteződéséig, majd onnan a segítségére siető járőrökkel közösen Kardosrét határáig vitték a bajba jutottat, ahol átadták a mentőszolgálatnak, akik lábtörés gyanújával a veszprémi kórházba szállították.

A lány édesanyja elmondta, hogy lánya előző nap délelőtt ment el otthonról azzal a szándékkal, hogy fogorvoshoz megy. Az esti órákban a lány barátnőjének édesanyja telefonált, hogy az éjszakát náluk fogja tölteni Dudaron. Másnap délután lekéste a buszt amivel haza akart menni, majd ezt követően indult el gyalog Kardosrét irányába. Gyaloglása során a vasút mellett haladó őzektől megijedt és azért esett el.



VMRFK Sajtószolgálat