geszthi Creative Commons License 2009.01.15 0 0 114
Ervenyesebb a cikk utolso bekezdese mint valaha!

Rogán Antal KISZ vezető volt - "Szoros együttműködésben a pártalapszervezettel"

Szovjetunió vetélkedő,
politikai oktatás - olvassa el, milyen célokat tűzött ki maga elé a jelenleg fideszes polgármester 1989-ben.


....Emlékezetünk ne legyen szelektív

Félreértés ne essék, nem akarjuk kritizálni Rogán középiskolai közösségi tevékenységét. Aki maga is megélte azt a korszakot, tudja, egy agilis, tettrekész, tehetséges fiatalnak szinte csak a KISZ volt az egyetlen lehetősége, hogy részt vegyen a közéletben. Ráadásul a cikkből kiolvasható, hogy az egykori iskolai KISZ-titkár valóban az alakulófélben lévő demokráciában hitt, az alulról szerveződést tartotta fontosnak, fő feladatnak az érdekképviseletet és a fiatalok aktuális problémáinak megoldását tartotta. Számunkra külön öröm, hogy megemlítette a képesség szerinti tanulást, amely még ma is csak terv, de kétségtelenül a jövő útja.

De. Emlékezetünk ne legyen szelektív. Ne tegyünk úgy, mintha előélet nélkül, tiszta lappal kezdtük volna a rendszerváltás utáni időszakot. Ne tagadjuk meg múltunkat csak azért, mert politikai céljainkkal nem tudjuk összeegyeztetni korábbi tetteinkkel.

Ne ítéljük el politikai ellenfeleinket olyan dolgokért, amelyeknek magunk is részesei vagyunk, csak éppen nem beszélünk róla. Főként akkor ne, ha pártunk legfőbb kritikája az ellenfelekkel szemben, hogy valamikor az MSZMP vagy a KISZ tagjai voltak.


Szóval, ezt ne! Egyébként is: mit szólnának a gimis osztálytársak?
Előzmény: lesifotos (-)