nesman Creative Commons License 2009.01.09 0 0 841
Tisztelt Vatera Csapata!

Reagálnék a hozzászóláshoz.

Mivel az éremnek mindig két oldala van, szeretném egy konkrét esettel szemléltetni, hogy bizony vannak érdekes esetek.

Minden Vaterás aukciós oldalon megtalálható a: Szabálytalan aukció? Értesítsen! menüpont.
Ez egy bizonyos esetben meg is történt.
Hogy érthető legyen a hozzászólás, ezekről vannak szó:
http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=Gotto6

Látszik, hogy a felhasználó 1 Ft-ról hirdeti meg a termékeit, de rejtett minimál árat határozott meg, ami nem 1 Ft, ezért a hirdetés szövege félreérthető, amit a Vatera szabályzata egyértelműen tilt.

3/2. A terméket feltöltő felhasználó köteles a terméklapon az általa
feltöltött termék, vagy szolgáltatás pontos, a valósággal megegyező
paramétereit és tulajdonságait megadni.

Ezek után a bejelentés el lett utasítva, ha a fórumozok megnézik az aukciókat egyértelmű, hogy miért.

Ezek után, még egyszer fel lett híva a figyelem a szabályzatra.

Erre már nem is válaszoltak, de a bejelentő oldaláról el lett távolítva egy aukció, és le is lett tiltva.

Az aukció ez volt:
Retro Konzolok szkennelt gépkönyvei (N64-MD-G7000)

Ezzel az indokkal:
- A szerzői jogvédelem alatt álló termékeknek (CD, DVD, videó- és hangkazetták, lemezek, szoftverek, illetve egyéb hang- és adathordozók) kizárólag az eredeti példányát lehet aukción meghirdetni. A másolt, hamisított termékek kereskedelmét a törvény bünteti és az a Vatera piacterén is tilos!

Az indok természetesen nem megfelelő, így is meg lehet ítélni, de ha olvasták volna a hirdetés szövegét, egyértelmű lenne.

Ezt egy másik felhasználó meg is kérdezte.

Erre az üzenetre már reagálás sem jött, hanem kitiltásra került mindkét felhasználó, ezzel az indokkal:

Tisztelt Farkas Roland!

Tájékoztatjuk, hogy mivel mind az ....., mind a ...... felhasználónév mögött
ugyanaz a személy áll, és a két felhasználónéven önlicitet hajtott végre két
alkalommal, így mindkét felhasználónevén végleg kizártuk Piacterünkről.
Kérjük a fentiek tudomásulvételét!

Üdvözlettel:
a Vatera csapata

Természetesen ez sem igaz!

A tisztánlátás miatt le kell írnom, hogy valóban egy valaki regisztrált, de ez csak azért történt, mert a barátomnak gyorsabban ment, mivel sokkal előbb kezdte a Vaterázást.
Természetesen a regisztráció után meg lettek változtatva az elérhetőségi adatok, ezért az alkalmazottnak látnia kellett, hogy két különböző ember használja a két különböző felhasználó nevet.
Vagy nem akarta látni?
Valóban vásároltam a barátomtól terméket, de ezt a Vatera szabályzata nem tiltja, mivel nem a megbízottja vagyok, és ráadásul nem önlicit volt, hanem vásárlás.
Ezt onnan láthatta volna az alkalmazott, hogy a sikeres aukció után kiszámlázásra került a Vaterás jutalék, ami ki lett fizetve!
Talán ez is elkerülte a figyelmét.
Ezek után jogos a kérdés, hogy amikor jutalékot kell fizetni akkor nem probléma, de ha valami fogódzkodót kell keresni, akkor ugyanaz az eset probléma.
Hogy is van ez?

Természetesen a jogosan bejelentett aukciók elérhetőek.

A kizárásra került felhasználó azóta 83 db + értékelést kapott, 14 különböző embertől, vásárlóktól, eladóktól vegyesen, akik mind a korrektségét, megbízhatóságát, gyorsaságát emelték ki.

14 Ember így látja, és csak egy "csapat" nem, ez is jelent valamit.
A demokráciában a többség véleménye a döntő!

A hozzászólásban kiemelik, hogy minden kizárásra került felhasználó jogorvoslatot kérhet.

De minek?

Ha valakit jogtalanul, kérdezés nélkül kizárnak.........
Ezzel egyébként alapvető kereskedelmi, és etikai normákat sértenek meg.
Ha valami nem tiszta, ugyanazzal a billentyűzettel lehet kérdezni, mint amivel ki lehet tiltani felhasználókat!

De itt nem a Vásárlónak van mindig igaza.

Egyébként lehet máshol is jogorvoslatot kérni, de ez hosszadalmas, és bizonytalan,ezért nem igazán éri meg.

Bár ha sokan jelentik be.....

Természetesen lehet ezt másképpen is látni, ahány ember annyi vélemény, de szerintem ez egyértelmű.

Én csak leírtam a véleményemet.

Csak egy kérdésem van ezek után, ha ez egy teljesen korrekt cég, akkor miért is kellett ez az egyértelműen magyarázkodó hozzászólás?

Az enyém azért, hogy minden fórumozó láthassa, hogy bizony történnek még érdekes dolgok, amiken lenne mit még csiszolni, mert nem tökéletes: az általunk bevezetett adat-ellenőrzési rendszer.

mivel én nem kívánok egy "csapat" mögé bújni ezért aláírom a hozzászólásomat.

Üdv Norbert

Előzmény: Vatera (803)