Törölt nick Creative Commons License 2009.01.08 0 0 809

Szervusz, kedves Advocatusdiaboli!

 

"Vatera pedig nyilvánvalóan védi a vevő és az eladó érdekeit  [..] különösen a földrajzilag egymástól távol lévő, és viszonylag kis értékű (legfeljebb pár tízezres) tranzakciók esetén a jogi út, a tisztes viselkedés kikényszerítése nagyon nehéz, nem gazdaságos."

 

Az az érzésem, akaratlanul is összemostál két dolgot: Vatera vállalásait és érdekeit - valamint Vatera-felhasználók jogait és érdekeit.

 

Sjanos ugyanis - mint pl. a magyar (!) ingatlanos szakmában is javarészt, Vatera is kiköti, hogy feladatai a leütéssel, azaz a két fél adatainak kiközvetítésével bevégeztetett, és szerződés szerinti vállalásainak sikerességét is e cselekményhez köti, így jutalékot is aszerint számol fel, hogy a két fél találkozott. (Ugye, itt jön be, hogy negatív vagy semleges minősítés beszerzése nélkül egy megállapodáson alapuló elállás nem igen valósulhat meg...).

Ha elolvasod Vatera Szabályzatát, akkor az is nyilvánvaló Számodra, hogy az aukció sikeressége után (leütés) Vatera semmilyen felelősséget sem a szerződés (átadás-átvétel-pü.tranzakciók) létrejöttéért, sem más eseeményért nem vállal, kártérítési felelősségét kizárja.

 

Azaz szó sincs arról, hogy Vatera az egymásnak (!) nem teljesítő user-ekkel szemben bármiféle jogi segítséggel szolgálna. Hogy ezek után a "vevő és eladó érdekeinek védelme" miben is merül ki, nem igazán látom.

 

 

BÚÉK és további szép napot Neked:

Maus Robi

Előzmény: advocatusdiaboli (790)