Zicherman Istvan Creative Commons License 2009.01.03 0 0 38512
Nézd meg, hogy mennyi volt a kor katonai maroklófegyvereinek a tárkapacitás, mennyi a hatásos lőtávolsága, majd nézd meg a C-96 esetében - megkapod a választ. Még a 10 lőszert befogadó tárral is több volt a tárkapacitása, mint a kor legtöbb, hadseregnél rendszeresített revolverénél (a 20db lőszert befogadó tárról már nem is beszélve), jóval hatásosabb a lőszere, jóval nagyobb hatásos lőtáv (mutass még egy olyan revolvert vagy hadipisztolyt abban a korban (meg ma is), amelynek 100 méteren 14-16 cm a szórása (felcsatolt válltámasszal!), és ugyancsak 100 méter a hatásos lőtávja?
Megkapod a választ, hogy miért volt olyan népszerű.
Mondok egy másik példát: tudod mikor szigorították az angolok a saját fegyvertörvényeiket először? A XX. század elején, amikor egy háromfős lengyel betörő banda bent rekedt C-96 pisztolyokkal egy bankban. A saját szolgálatio fegyvereikkel felszerelt ,,bobby"-k meg sem tudták közelíteni az épületet, mivel a Mauserekkel távoltartották őket. Csak azután tudták kiszedni a lengyeleket, miután azok kifogytak a lőszerből.
Az sem véletlen, hogy egésze a 40-es évekig a C-96-os volt az egyik legnépszerűbb fegyver a kalandorok, forradalmárok, gerillák számára.
Előzmény: Kavics78 (38511)