Alea iacta est Creative Commons License 2009.01.01 0 0 784
Szevasz!

„Ha neked utánvéttel fizet valaki, akkor te állod annak költségét, vagy a vevőre hárítod?”

Teljesen igazad van! Utánvétnél kifizeti a vásárló a feladás díját, de a kettőt nem lehet összehasonlítani. Melyik a több az 5 dinnye vagy az 5 dió? (nem egy árkategória amiről beszélünk)
Először én magán személy vagyok, nem pedig jogi személy (mint Vatera kft.), nem írok le ilyen dolgokat az adómból.
Szerinted az KORREKT lenne ha te vennél tőlem valami utánvét és én kifizettetném veled az utánvét költséget mind a mellet, hogy elírnám az adómból mint a cégemmel járó ilyen, olyan költséget? Csak ehhez tudom hasonlítani, mert mint mondtam ez egy szolgáltatás amit a postától igénybe vesznek és leírják mint költséget az adójukból!!!
Lehet, hogy nem vagyunk egy véleményen, de én nem fizetettnék ki veled olyan tételt amit amúgy is leírok, bár tudom hogy sajnos a mindenkit lehúzni mint a sza**s nadrágot korát éljük, de én nem akarok ebbe a sorba beállni.

A korrektségre visszatérve a Vatera fent tartja magának a jogot, hogy tetszésszerűen változtasson a szerződésen! Szerinted ez korrekt????
Most biztos azt mondod miért fogadtam el senki nem kényszerített. Teljesen igazat is adnék neked. Viszont az már szerintem a törvény előtt nem állná meg a helyét, hogy a másik fél hátrányára változtatgat diktátumok szerint. Szerintem a két fél között egy bizonyos egyenlőségnek kell lennie az üzletben, úgy mint a törvény előtt. Nem lehet a másik felet egyoldalúan a partvonal mögé küldeni, még akkor sem ha nagyon szeretik a pénzt!

Másik amit nem győzök hangsúlyozni:
„Ez egy kicsit eltér a többi szolgáltatástól, mert itt én és a többi eladó hozzájárul a cég hírének (brendjének) az építéséhez. Ezalatt azt értem, hogy a vevőben nem az tudatosul, hogy Gipsz Jakabtól vásárolt, hanem vett valamit a Vaterán. Tehát ha G J átveri a vevőt az a Vaterát is minősíti inkább nagyobb, mint kisebb mértékben, mert itt az van vevő tudatában, hogy vettem valamit a Vaterán és becsaptak, megloptak. Míg ha telefonbetyárkodik G J senkinek sem a telefontársaságot küldi melegebb éghajlatra, és nem a szolgáltatóra neheztel.”

Tehát mint említettem ez egy érdekes viszony mivel itt a felhasználók tevőlegesen hozzájárulnak(tak) a cég fejlődéséhez, hírnevének építéséhez. Itt nem arról van szó, hogy kiépítettek egy infrastruktúrát és vagy használom, vagy nem; előfizetek a kábeltévére vagy sem. Mert ha előfizetek a kábeltévére akkor az kire van hatással? egyszer rám aki nézi a tvt
Másrészt a szolgáltatóra aki megkapja a KORREKT szolgáltatás ellenértékét! Itt két fél viszonyáról van szó ebben a példában. Míg a Vateránál több félről van szó, egyszer a szolgáltató aki nyújtja a piacteret, másrészt aki feltölt, plusz aki keresgél a feltöltött árúk között, mert ugye bár neki is regisztrálnia kell ha vásárolni akar. Tehát az eladók hozzájárulnak az oldal nézettségéhez és generálják a regisztrált felhasználók számát.
A Vatera dicsekszik a 1500000 feltöltött termékkel (mi töltjük fel), és dicsekszik a több százezer felhasználóval (mi generáljuk részben a felhasználók számát).
Félre ne érts, itt nem fényezni akarom az eladók táborát, csak azt akarom mondani, hogy ők hozzá tették a magukét elég rendesen aminek köszönhetően sok díjat (elismerést) besöpört a Vatera, viszont amikor már elért egy bizonyos szintet, piaci státuszt elfelejtette, hogyan is indult ez az egész történet.
Nem várok el semmilyen nagy dolgot csak annyit, amennyit én is megteszek a tőlem vásárlók felé!
Mondhatod, hogy mit nyafogok, hiszen pénzt keresek, viszont a Vatera is pénzt keres ezzel a történettel; és éppen ezért elvárható lenne szerintem egy tisztességesebb hozzáállás. Szerinted nem??


Előzmény: digicat (781)