Törölt nick Creative Commons License 2008.12.30 0 0 774

Szia!

 

Elnézést, hogy most "ugaok bele" :)

 

A vételtől számított 3 napon belül indokols nélkül is elállás illeti meg a face-to-face vásárláskor a vevőz. Ugyanez távollevők közötti szerződés esetében 8 naptári nap. Tehát ha nem hibás a készülék, de egyszerűen meggondolta magát, akkor is vissza kell szolgáltatni a készülék árát (a felmerült költségeket nem, mert hibát nem vétett a kereskedő, illetve a visszaszármaztatás költségei sem a kereskedőt terhelik, ugyanezen okból).

 

E tekintetben szvsz tök lényegtelen, hiogy az eladó magánszemély vagy bejegyzett kereskedő, mert a szerződés és a ráutaló magatartás alapján (a végzett tevékenység alapján) nem lehet különbséget tenni.

 

E körben a használt cikként megjelölt termékekre annyi a megszorítás, hogy amúgy a jótállás korlátozott (3..90 nap), ha mást nem jelölsz meg, a deafult érték (90 nap) áll.

 

 

Kedves PurePS! Én azért nem lennék megijedve attól, aki hírközlésu területtel kapcsolatban a fogyasztóvédelmis kapcsolatával fenyehet, de ettől még korrekt megoldásra lehetne sort keríteni, pl. a "második lehetőség" keretein belül...

 

 

És még annyit, Ptk.211 kapcsán, melyet Vatera szerencsétlenkém ott lógat kint riogatás gyanányt minden termékre, hogy az ajánlati kötöttséget azért olyan forrón nem eszik:)

 

 

Üdv:

Maus Robi

(Vatera: rpMaus)

 

 

Előzmény: PurePS (756)