sweethome Creative Commons License 2008.12.27 0 0 7242

Igen, én is megtaláltam magam az orosz fórumokon :-)

 

És én is fordítgattam egy keveset az ott zajló beszélgetésekből. Nagyon érdekesek, jó lenne, ha fel tudnád venni a kapcsolatot valamelyik 'hajagossal'.

 

Érdekességként pár botcsinálta mondat oroszból:

 

"N: Helló! Van itt valaki, aki a 53155A-nál, a Speska-nál, a GVOZDEVOM –hoz tatozó alegységénél szolgált, Herend mellett?

 

B: Üdv! Pável vagyok a DIODON-ból (v.cs. 32362). Te hazatértél a kivonuló egységeinkkel vagy nem? A történelmünknek  erről a részéről semmi ismert információ nincs.

 

N: Üdv Pável! Igen, hazatértem csapatainkkal a volt SZU-ba. A kivonulás során az összes antennát szétszereltük, az objektum berendezésével együtt vonatra pakoltuk. A ti egységetek nem sietett a kivonulással, amíg nem tudtak további biztosat a OKSZ-ről (???). Mi magunk rohanva távoztunk, mindent otthagytunk. Az objektum bejáratait lehegesztettük és betemettük, a magyaroknak már úgy sem kell. Most biztos borospincének használják.

 

B: A borospincével teljesen egyetértek, lehet még zöldségtároló is. Én inkább felrobbantottam volna, ne nyerjen az ellenség........."

 

 

Nagyon érdekes lenne ezeket a volt katonákat szóra bírni!

Előzmény: jagger3 (7241)