multiplas Creative Commons License 2008.12.23 0 0 11469
Rengeteg bátor ember van, pl. akik tízezrével veszik a senki által még nem használt új autókat, amelyek nagy része szeméttelep és pár év múlva a felét sem éri. Ehhez képest olyan házat építeni, amiről lassan 40 évnyi, többnyire pozitív tapasztalat van, nem hinném, hogy nagy vakmerőség.
Ha bent vagy egy zsalus házban, nem mondod meg miből készült, hacsak nem látsz a vakolat vagy gipszkarton mögé, ez már inkább az agy valóságmódosító szerepe, mintsem tapasztalat.
Az osztrákoknál is van ilyen bentlakós hely, végig lehet próbálgatni a különböző készházakat.
Lehet, hogy én vagyok távol a polgári gondolkodástól, de ha egy ház komfortos életkörülményeket biztosít, tőlem akár zacskózott elefántszarból is lehet, felesleges benne laknom, mert tudom már az élettapasztalat alapján, mi az, amitől komfortos egy ingatlan. Ha a víz-, hang-, hőszigetelési értékek és a benapozás megvannak, akármiből lehet a megfelelő méretű és elosztású ház. Sok fény, kellemes hőmérséklet, megfelelő páratartalom és friss levegő legyen a csöndes lakásban, ennyi kell nekem, nincsenek preferenciáim a korábban említett igényeken kívül. Ha azokat bármi más teljesíti, abból építek, de ezen a klímán számomra ez teljesít minden feltételt.
Az egérvészt nem ismerem annyira, rengeteg házat szigeteltek már habbal, de elég kevés az ilyen jellegű gond. Ha kaját találnak, bármilyen szigetelőanyagban fészket raknak a rágcsálók, s még a betonon is átrágják magukat.
Mondjuk engem az sem zavar, ha fürdőszobámban egy férfitenyérnyi tarantula lakik a gekkók mellett :-)
Előzmény: Boery (11467)