Szombatosok Creative Commons License 2008.12.10 0 0 1317
Kedves RavSaul


>>>Az egyik amit nem nagyon értek, a Szentháromság tanával kapcsolatos. Milyen kapcsolatunknak kell lenni Jézussal? Hogyan kell viszonyulnunk hozzá? Sokan úgy imádják mint az Atyát, de ha jól értem ti ezt nem tartjátok helyesnek.

Jézust a Biblia Urunknak nevezi, akinek Isten minden hatalmat és itéletet megadott, akinek Isten mindent alávetett (természetesen Önmagán kívül). Krisztus tehát egy olyan felruháztatott hatalommal bir, ami az Atyától jön, és számunkra õ az út az Atyához. Mert egy Istenünk van, az Atya, és egy Urunk, Jézus Krisztus.

Aki nem tiszteli a Fiút, az nem tiszteli az Atyát sem, de nem tesszük õt egyenlõvé az Atyával.

>>>A másik, hogy ha a Szent Szellem erő, akkor hogyan lehet megbántani, megsérteni, és hogyan van, hogy vannak érzései?

A Biblia szerint az emberi szív pl. lehet gonosz, jó, makacs, stb. stb. Hogyan vannak egy szervnek ilyen érzései? Hasonlóan, az Isten a Szelleme Isten tulajdonságait adja belénk, amikor a Szellemet megbántjuk, azzal az Atya bennünklévõ természetének mondunk ellent. Az emberben van egy emberi szellem, az sem külön lény az embertõl, hanem az emberé.

De visszakérdezek, ha Krisztus a Szent Szellemtõl fogant meg, miért nem õ Krisztus Atyja? Krisztus az Atyát nevezte Atyjának, nem a Szent Szellemet, holott, ugye akitõl megfoganunk, az az atyánk.

Egyébként ebben a topicban végig mentünk már ezeken a kérdéseken sokkal alaposabban, talán érdemes lenne visszaböngészni.
Előzmény: RavSaul (1311)