felucca Creative Commons License 2008.12.04 0 0 10160
"....Vagy ugyanolyan demagógia, mint a 3 igenes népszavazás, ahol jóval többen szavaztak igennel, mint ahány járulékfizetője van az országnak?...."

Pontosan ugyanolyan demagógia. Ahol ezt meg lehet csinálni, ott a négyes metró abszolút támogatottságát is meg lehet szerezni, ki lehet mutatni. Mindennek az emberek butasága, szándékos sötétben tartása az oka.

"....Tudtommal a fővárosnak több mint 2000 milliárd euró uniós támogatása lesz, ebből 600 milliárd a saját erő. A metró 130 milliárdba fog kerülni...."

Nem tudom, milyen pénzegységben számolsz, talán rúpiában, euróban biztosan nem. A metró első szakasza 350 milliárd forintba kerül, ehhez várnak 230 milliárd forintnyi úniós eurót. A 2000 milliárd euró körüébelül az únió tízévi összköltségvetése lehet. 600 milliárd saját erő meg összesen nincs ebben az országban.

"....Nekem az nem elég, hogy netes, önjelölt megmondóemberek azt mondják, hogy szar az egész, különben is nem piros bicikli kell, hanem kék roller. Ezt nem rád mondom, ne értsd félre...."

Nyugodtan mondhatod rám is. Mindenki önjelölt megmondóember, de senkinek sincs hitbizománya arra, hogy megmondhassa a tutit a négyes metróval kapcsolatban. A négyes metró atyja Schulek János, hídépítő mérnök. Normális rendszerben egy hídépítő mérnök hidat méretez statikailag, nem ártja magát városrendezési kérdésekbe. Jómagam a városrendezőként dolgozom (Budapesten), ezzel máris egy fokkal közelebb érzem magam a témához, mint Schulek azt valaha is tehette volna. Az itt hozzászólók legnagyobb része sem újságárus. Most akkor ki a nagyobb megmondóember?

Természetesen én sem tudom a tutit, de felteszem, többet tudok a város fejlődéséről, mint Schulek és jóval kevesebbet a hidak méretezéséről. Mégegyszer kérdem, ki az önjelölt megmondóember?