andrew7 Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38654
Gratulálok!
Örömmel látom, hogy egyre jobban GAGGIÁSODUNK;-)) és hogy a Gaggia Classic tulajdonosok száma is növekvőben van.

Valóban - ahogy írod - a pumpa nem halkul el (egyébként nem is olyan hangos!) amikor felépül a nyomás, mert túl drasztikusan nem tud felépülni a nyomás, az OPV ugyanis elengedi a fölösleges vizet/túlnyomást, így KÍMÉLVE van a pumpa is..., sokkal kevesebbet kell OPV-vel dolgoznia, mintha lefullasztanák OPV nélkül egy talán túl finomra darált őrleménnyel... Az OPV jelentősen kíméli a tömítéseket, a pumpát is. Na meg a kávé is jobb, most már én is belátom, sokkal árnyaltabb az ízvilág.

Gaggiát vízkőteleníteni csak borkősav-oldattal (acidum tartaricum) szabad:
30 gr borkősavat kell alaposan feloldani 1,5 liter vízben. Ha megfigyelik az új Gaggia Classic tulajdonosok, ott van az User Manual-ban egy melléklet, amelynek német (!) nyelvű leírásában (operating instuction update - ENTKALKUNG) egyértelműen szerepel, hogy csak borkősavat használjunk, és semmi más, akár eszpresszógép vízkőmentesítéséhez forgalmazott egyéb szert sem...
Előzmény: cumpika (38652)