Éhesló Creative Commons License 2008.11.29 0 0 37384
Hali,
amennyiben elfogadjuk, hogy demokrácia van akkor ez nem idealizmus.
Mivel a demokrácia - mint egyfajta polgárjogi eszmény - eléggé messze áll a jelenlegi berendezkedésünktől, (és egyre távolabb kerül minden nappal) az állami erőszakszervezetek nyilván nem tűrnek el semmilyen államszervezeten kívüli komolyabb tevékenységet, és operatív lépésekkel kontrollálni, eliminálni igyekeznének azt, valamint azokat akik szervezik, vezetik.

Ennek tükörpéldáját a kimondhatatlan nevű hírportál mutatta be, amely olvasottsága, látogatottsága növekedésével vált célponttá és felszámolása érdekében bármilyen - számos nem alkotmányos eszközt is - megpróbáltak bevetni, eddig sikertelenül.
A demokratikus kontrolltól távol áll az a behatolás is, melyet az MDF-UD-OTP körben indított művelet is példaként mutat. Szóval ilyen szempontból kétségtelenül idealizmus.

A politikai-gazdasági-hatalmi elitre bármilyen tőlük független tudás-, kommunikációs centrum veszélyt jelent. Ezért hatolnak beléjük fizetett ügynökökkel mai is, és belülről zavarják, züllesztik, és tiporják el idejekorán, ha tudják. Tudják.

Az ilyen behatolás ellenszerét pedig szakirodalom tárgyalja, és István is ismeri alaposan. De ez már nem a demokráciáról szól, hanem a kontrollálhatatlan hatalom elleni küzdelemről, ami politika. Ezért befejezem.

Üdv, Éhesló
Előzmény: Hamburger2 (37375)