Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.11.27 0 0 37297
Más.

Máshol már felvetettem, hátha itt nagyobb érdeklődést vált ki.

Két téma.
Add egy:
,,...Viszont továbbr is töröm magam a saját ,,mániáimon". P.l. a ,,Nem-konvencionális hadviseléss történelmének baráti körével és kutatótársaságával" is (más nevek is elképzelhetőek). Éppen most próbálok valahol jogászt találni, aki meg tudná fogalmazni az egyesület alapító okiratát. (Ha valakinek van ötlete - szívesen fogadom a segítséget.)
Elsődleges célja, olyan baráti és szakmai társaság felállítása, amely érdekelt az ilyen jellegű kutatásokban, és az elvégzett munkával a későbbiek során képes segítséget nyújtani állami szerveknek is a kutatások eredményeivel; lehessen kisebb összefoglalókat összeállítani, szakirodalmat fordítani magyarra.
Pontosan még nem tudom, hogy milyen formában kéne működnie, hogy az esetleges pénzügyi támogatásokkal vagy adományokkal is lehessen gazdálkodni (könyvkiadások, rendezvények, stb. stb.).

Elsőre a jogi része a lényeg. No meg a ,,báziscsoport", magyarán baráti és szakmai kör öszeállítása.

Természetesen úgy szeretném csinálni (legalább is ez az én elgondolásom, alternatívákat bármilyen formában elfogadok), hogy a kör természetesen hatósági felügyelet alatt működjön (p.l. MATASZ, HM, BM, vagy egyéb). Így ki lehet zárni az illetéktelen személyek bekerülését, illetve mivel ellenőrzés alatt működik - ki lehet zárni a különböző ,,terrorista-képzős" vádakat.

Ha van rá igény, vagy esetleg észrevételek, hozzászólalások, ötletek, illetve valaki kész segíteni a csoport munkáját - előre is köszönök minden érdemleges segítséget."

Add kettő.

Az utóbbi pár hónapban többen jelezték, hogy hiányolják a ,,Hadtörténelmi web-magazin" folytatását. Váltottam pár levelet a témában néhány emberrel, és felmerült egy lehetőség.

Mi lenne, ha az ötlet ,,új életet kapna", pontosabban úgy, hogy indítani lehetne egy katonai szakmai web-újságot, ugyan ebben a formában (azaz dok. formátumban), amelyben különböző cikkeket lehetne összegyűjteni különböző gyakorlati katonai témákban, amik elsősorban a nem konvencionális hadviselés problémakörével foglalkozna?
Természetesen több rubrikával.

Ez most csak egy nagyon felületes rubrika-vázlat:
1. A NEMKONVENCIONÁLIS HADVISELÉS ÁLTALÁNOS PROBLÉMÁI.
2. TÖRTÉNELEM.
3. PERSZONÁLIÁK.
4. HADÁSZAT, OPERATÍV MŰVÉSZET, HADMŰVELETEK ANALÍZISE.
5. HADIGAZDASÁG, KATONAI INFRASTUKTÚRA.
6. FELDERÍTÉS.
7. HADTÖRTÉNELEM.
8. ISKOLA.
9. MŰHELY.
10. TÚLÉLÉS ÉS SZÜKSÉG-EGÉSZSÉGÜGY.
11. PARTIZÁN- ÉS TERRORISTA-ELLENES HARC.

Stb., stb., stb.
Érdekel, hogy lenne-e érdeklődés, illetve bármilyen épeszű ötletet elfogadok.

Tényleg érdekel, hogy egyáltalán megvalósítható-e bármi is ebből jelenleg, Magyarországon, illetve lenne-e rá egyáltalán igény (ami biztosan lenne, csak a kérdés, hogy milyen szinten?)

Üdv mindenkinek.