M.Zoli Creative Commons License 2008.11.24 0 0 37194

Udv.

 

Haborut kivalto ok lehetett volna a Duna egyoldalu elterelese, mert Csehszlovakia tenyleg megsertette vele az ervenyben levo bekeszerzodest. Arrol nem tudtam, hogy mozgositottak, de nem csodalkozom. Amugy pedig Magyarorszag akkor kemenykedhetett volna jobban is, illetve akar meg nehany szolgalati muveletet is vegrehajthatott volna a haboru kockazata nelkul. Akkora volt a nemzetkozi nyomas azert, hogy ne alakuljon ki ujabb konfliktus, hogy lehetett volna nyugodtan fesziteni a hurt. Ez nem tortent meg. A legkevesebb amit akkor Magyarorszag el tudott volna erni, hogy nem terelik el a Dunat. Azota viszont mennyit pereskedett a Magyar allam a vizmennyisegert, meg egyebek miatt? Magyarorszag erdekervenyesito kepessege akkor nullazodott le gyakorlatilag nemzetkozi teren. Az az esett volt, illetve egy masik, a Horvatorszagnak szallitott fegyverek ugye. Marmint nem az volt a baj, hogy szallitottak, hanem az, hogy a parlamentben ( asszem SzDSz-es ) bizonyos kepviselok gyakorlatilag vilagga kurtoltek az egesz muveletet, es a kormany gyakorlatilag annyira beszart ettol, hogy inkabb megszegtek a horvatokkal kotott szerzodest, es probaltak ugy tenni, mintha nem tudtak volna rola. Szanalmas ugy volt.

 

Konkluzio errol a ket ugyrol. Eloszor az utobbi: Fejlettebb demokraciakban egy ilyen fedett muvelet leleplezese hazaarulasnak szamit, es csak az a kerdes, hogy tartanak-e targyalast, vagy siman kivegzik a szajmenesest.

 

Bosi ugy: Magyarorszag a kisujjat sem mozditotta, amikor egy szomszedos allam egyoldaluan eltulajdonitotta a magyar allam teruletehez, tulajdonaba tartozo folyot ( 50% ). Raadasul azota is kicsinyes pereskedeseket folytat, hogy mennyit adjon vissza az egyik utodallam Magyarorszagnak a sajat tulajdonabol.

 

Van meg kerdes?

 

Meg egy kerdes. Vajon miert targyalnak a mindenkori magyar kormanyfovel, allamfovel olyan felvalrol a szomszedai? Mint pl. legutobb Komaromban? Na szoval a fentebb leirtak miatt. Pontosabban azota a magyar kulpolitika nem eppen tenyezo a szomszedok szamara.

 

Udv.

Előzmény: Törölt nick (37184)