Hamburger2 Creative Commons License 2008.11.23 0 0 37093

Szervusz Tacsk0!

 

A rövid haj szinte minden hadseregben jellemző, mint ahogy a szakáll sem terjedt el a legtöbb helyen. Ez alól főleg azok a hadseregek kivételek, amelyek államaiban állami szinten erős a vallásosság. Ettől függetlenül ZI nem mondott butaságot a gázálarc és a szakáll összefüggésében. Ha nem hiszed, próbáld ki! :)

 

Meglehetősen nagyvonalú csúsztatásnak érzem azt, hogy a MN/MH átalakulásához kötöd a katonák "kopaszra" nyírását. Biztosíthatlak, már jóval a rendszerváltás előtt sem volt divat kopaszra nyírni az újoncokat. Tény, hogy aki nem a szolgálati és öltözködési utasítás szerinti frizurával vonult be, azt kötelezték, hogy látogassa meg a laktanyai fodrászt ("kőbaltás"). Ezek a fodrászok nem egyszer a civil életben is praktizáló fodrászok voltak, akik teljesen normális módszerekkel vágtak hajat. Aki kérte, annak ollóval, aki géppel kérte, annak géppel. Egyébként nem véletlen, hogy a katonák többsége ma is inkább géppel nyíratja a haját! :)

 

Még valami: amíg nem lettem katona, nem szerettem a rövid hajat. Aztán gyorsan rájöttem, hogy a rövid hajat egy katona sokkal könnyebben tisztán és rendben tudja tartani. Engem már zavar, ha a leghosszabb hajszálaim meghaladják a 3 cm-t. oldalt és hátul a 6 mm a max, amit "képes vagyok huzamosabb ideig elviselni.

 

Üdv: Hamburger