Princ of Carpatia Creative Commons License 2008.11.23 0 0 37075

Szia Veterán, és TopiklakóK!

 

Tamás, bocsi, hogy hsz.-ed továbbgondolásával jelölöm mondanivalóm, de mint szakállas....  :-)

 

Egyetértek mondanivalóddal, és inkább az ellenkező véleményen levőknek mondanám:

Megint oljan "csontot" rágtok, ami nagyon jó "gumi"!

Annó a '70-'90-ig jómagam is esetenként oldalamra rántottam a szimatszatyrot. (A dohányzókészletemet viszont nem ott tartottam. Meg a kenyeremet sem.  Micsoda hülyeség! :-D )

Kissebb kihagyásokkal az életem éveit szakállas manuszként éltem. Gyakoroltuk a gázállarc viseletét un. gázkamrában. A szörzetem cca 3-5 cm. volt. És elmondhatom: Soha nem köhögtem a gázkamrában eltöltött idő alatt. A szakállam meglehetősen jól tömített. Az a minimális vákum, ami a belégzéskor keletkezett soha nem szívta be az ingerlő gázt. (Az a kevés a szelepek működési tehetetlensége esetén viszont hamarabb bekerűl. Leginkább a tisztántartás hiánya, vagy fogyatékossága okán! :-D ) Nem is volt iljen, mert gondolj csak arra, hogy a hajas fejbőrön a gázállarc egész jól zár. (Meg nem mindenki kopaszra borotvált fejet visel a seregben. No, nem ragozom tovább....) A gyakorlatot minden évben több esetben végrehajtottuk.  Kiképzett bányamentőként az "Imitárnában" ettől a gázkamrás ücsőrgéstől különb műveleteket csenáltunk, minden prüszkölés nélkűl. (Nem szemüveggel, és orcsipesszel+csutorával, hanem "dréger"-állarcban.)

J.D., és Münci olvtársak tudják miről beszélek. :-)

 

De, ha már beszélgetünk a dologról:

Szemüveges szerdzsók vannak? No, Ők hogyan állanak a dioptriás lencsézetű állarccal?  Mert én sokat hallottam a húsz éves szolgálatom alatt, és azt hiszem néhány évvel ezelött Éhesló Topiktás mondotta, hogy azóta sincs. Akkor most mi van?

 

Öreg Csóka

 

 

Előzmény: Python24 (37067)