Kuruc71 Creative Commons License 2008.11.22 0 0 36998
"És azzal mi van, aki a normál alatt van? Őneki kényszeretetést írnak elő (lásd libatömés)? :))


Extra kaját kap ha már katona és van két plusz étkezése naponta. Tényleg külön főznek nekik. NEm cuplákos de kalóriadús kaját plusz a testnevelő tisztes vagy tiszthelyetteshez be vannak osztva hetente három extra alkalommal a szokásos napi 1 óra fizikai gyakorlat mellett hogy azért ne hízás legyen csak a gyarapodás. Ha az illettő felvételizik és ezt leszámítva megfelel akkor kap egy határidőt amikorra el kell érnie ezt a BMI indexet. Nekem a 170 centimmel és 87 kg al pont a 30 as határt sikerült elérnem de még eg 5 öst ledobok január végéig.

Itt baromi olcsók az uszodák. Átlagban minimum 2 db 50 méteres medence ( röhely de fűtött vízzel ) és egy belépő ha bérletet veszel olyan 300 Ft. Tele vagyunk parkokkal ahol a futóutak kricketpályák mind mind készen vannak.


Amúgy ez az illetménymegvonás tetszik. Sokan elgondolkodnának a sportoláson, ha nálunk is bevezetnék..."

itt a Au fizutábla : http://content.defencejobs.gov.au/pdf/triservice/DFT_Document_PayRates.pdf

Minden rendfokozatnak több osztálya van1 től 9 ig. Egy sztandard lövész "honvéd" group 3 ben kezd 40 666 AUD alappal , erre kap 10 672 AUD a katonai élet miatti kényelmetlenségekért illetve hogy a demokratikus szabadságjogainak egy részéről lemond. Van még 460 dolcsi amit éves szinten az egyenruha tisztítására kap.

Tehát a legkissebb fizu olyan 52 000 AUD körül van ami cca nettó heti 800 dolcsit tesz ki. Emelett ugye a kaja ingyenes orvosi meg egyebek.

Ez után jönnek az extrák amik emelik a group besorolást vagy konkrét összeggel mint pótlék emelik a fizut. Mondjuk itt már teljesíteni kell. Pl group 4 hoz már kell hogy legyen jogsid :-))) Ha elmész a különböző tnfolyásokra ( amiből van dögivel ) EÜ para, Signal, engineer, stb

Ha tiszti suliba mész akkor a kollégiumi szobán meg a teljes ellátáson kívül 600 dolcsi heti zsebpénz jár.

Friss lövész fhgy ( 1th Leutanant ként avanak ) olyan 64 000 dolcsis a bruttó éves fizud alapból.



Amúgy a nagy jólét miatt nincs elég katonájuk így extra szolgáltatások vannak. Pl nők ha lejárt a 4 éves turnusuk és aáírnak még négy évet akkor kaphatnak egy ingyenes mellnagyobbító műtétet. Ha családos az illető akkor egy 10 napos full ellátásos családi nyaralást Fiji-n vagy Bali-n ( bár ez utóbbi érthető okokból nem annyira népszerű )

stb stb stb.

A felszerelés folyamatosan érkezik a csapatokhoz . Semmiben nincs hiány, vag ha igen és pl misszios cspaptban vagy arra felkészülőben vagy akkor a kirendelt ellátótiszt a föld alól is előkeríti azt. Ennek oka hogy nem csak azt kell jelenteni az alakulat pk-nak hogy a csapata kész hanem hogy mely képzési modulokat mivel milyen eszközzel hajtották végre és ha az nem egyezik a hadműveleti minimummal vagy pedig az ottani eszközlistával akkor jön a nagy WHY ? ( MIÉRT? ) ha külső oka van akkor a külső ok most nagyon nagyon szarul fog járni. Ha ő volt az ok akkor értelem szerűen kell keresni egy külső okot.



Röviden : MÁS VILÁG.





Előzmény: Törölt nick (36947)