fifulo Creative Commons License 2008.11.10 0 0 1250

Sziasztok!

 

A következő dologban szeretném a véleményeteket kérni, nem egy hű de nagy dolog, viszont kifejezetten érdekel, hogy menniyben számít a fogyasztók félretájékoztatásának vagy megtévesztésének.

 

Egy hete egy Nyugati téri áruházban vásároltam egy dvd-t.

Nagy hirdetés a dvd-polcon: e mellé a dvd mellé minden vásárló kap egy (többezer forint értékű) ajándék kozmetikumot. Ehhez képest, ugyanannak a dvd-nek két típusa volt az üzletben: egyikhez hozzá volt csatolva a kozmetikai cikk, a másikhoz pedig nem. DVD ára: ugyanaz.

Ezen felül, minden dvd tartalmazott még egy cimkét is, mely szerint ehhez a filmhez bizony jár egy ilyen kozmetikum, méghozzá ennek és ennek a (másik) áruháznak a jóvoltából.

 

Megkérdeztem az eladót, hogy hogyhogy nincs minden dvd-hez kozmetikai cikk csatolva. A válasz: a kuponnal a megnevezett (másik) áruházban hozzájuthatok az általam kiválasztott kozmetikumhoz. Megkérdeztem azt is, hogy tehát, amennyiben számomra az itt felsorakoztatott kozmetikumok közül egyik sem megfelelő, biztos kérhetek-e a kuponnal a kozmetikat áruházban egy számomra megfelelőt. A válasz "igen" volt.

Ráadásul, a kupon szerint, a kozmetikum mellé (tehát amellé, amelyik a dvd-khez hozzá volt csatolva, 1 ft-ért vásárolhatok még egy másikat is:

 

"Válasszon (!) az XY üzleteiben november hónapban bármely .......... -ból! 1 ft-ért a  ............ lehet az öné a kupon ellenében!"

 

Még egyszer leírnám, hogy a Nyugati téren a dvd-knek kb a feléhez hozzá volt csatolva az alapvető kozmetikum, plusz a kupon. A többi film csak a kupont tartalmazta.

Megvettem a filmet, és másnap besétáltam (a kuponnal) a kozmetikai áruházba. Ott közölték, hogy csak az alapvető kozmetikai cikk MEGVÉTELE esetén juthatok hozzá a másikhoz 1 ft-ért. 

 

Hogy lehet, hogy amihez mások ingyen hozzájutnak, azért nekem fizetnem kell? Az akció nem volt "amíg a készlet tart" jellegű, erre is rákérdeztem! Az eladó szerint minden egyes vásárló megkapja az ajándékot, vagy rögtön a dvd-vel, vagy, ha ezek nem tetszenek neki, a másik üzletben, a kuponnal.

MELYIK CÉG HIBÁZOTT???

Tudom, hogy azonnal le kellett volna csapni egy olyan dvd-re, amelyikhez "azonnal" járt az ajándék, de sajnos bedőltem a "félretájékoztatásnak."

SZÉP NAPOT!