John Quentin Creative Commons License 2008.11.08 0 0 7609
Azt szögezzük le, hogy JQ nem okos, lassú felfogású, műveletlen és lusta. Egy átlag alatti olvasó.

Írtam egy jó hosszút a kispöcsök blogba az írásod alá, hogy aranyos legyek, de olyan balfasz vagyok, hogy elvesztettem a szöveget, mert mielőtt elküldtem volna a szervernek az írást véletlenül elklikkoltam onnan.

A lényeg, hogy nem tartalak butának. Inkább csak fésületlen vagy. Rettentően türelmetlen lehetsz, mert baromora sűríteni akarod a mondandódat. Leginkább erre akartam rávilágítani az első bekezdésed szétcincálásával. Szerintem nincs még meg a saját hangod (és hogy jópofa legyek, még valami olyasmit is írtam volna oda, hamisan szól a vokódered a Darth Vader jelmez mögött).

Freud Anna behivatkozása meg azért nem működik, mert a pszichoanalízist nem ismerem, nem is szeretném megismerni és a szövegeid alapján sem változik a hozzáállásom pozitív irányba a pszichológia irányába.

(A picsába ... ezt most így nem fogod megérteni. Sajnos amit egyszer kiírtam magamból, azt nem tudom újra előkapni és újból megírni. Talán így akarta az Ördög. Vagy hátrébb nézve, az Isten.)

(A csajom szerint, aki író, az magának ír. Ezt továbbfejtve, akit sokan elolvasnak, arra azt modják majd, tehetséges. Remélem, magadnak írsz, és sokan olvasnak. Hogy tehetséges vagy-e az én magamtól nem tudom megítélni. De nem is volt kérdés.)

"Ardai Zolibácsi" miben nagy? És hogy jön ide a BME? (Egyébként JQ a BME-n diplomázott 2002-ben, de ez nem sokat jelent.)
---

Újabb példát hoztál magadról.

" A Nyomtalanul gonosza attól félelmetes - számomra -, hogy sem eredetében, sem irányultságában nem tudod megfogni." -- ezt a mondatot értem, világos.

"a film - szerintem - zsenialitása, hogy még a klasszikus erkölcsi, egzisztenciális, ontológiai, ecetera bipolaritást is megkérdőjelezi. Mindezt brutális és megkerülhetetlen egyszerűséggel, végcinikus fatalizmussal - és nem mellesleg pazar pszichopatológiai precízióval." -- ez viszont egy gubanc, amihez sokan Nagy Sándorként állnak neki, szemükkel kettévágják, és nem vesznek róla tudomást. Én sem jutok el odáig, hogy vizionáljam a fejemben mit is szerettél volna állítani és mi alapján jutottál el a megállapításodig.

Egyébként lehet, hogy a sűrítéseid működnének nyomtatott formában, de én úgy gondolom, hogy a web-en nem szerencsések.

No, belinkelem a blogra ezt az írást, jó?
Előzmény: menyusi (7607)