BarG Creative Commons License 2008.11.06 0 0 4006

pl mikróban kiszárítanám"
ezt ne tedd, csak ha mar kukazni akarod a mikrot. amikor mar elment a viz, nincs ami felvegye a teljesitmenyt, elszall a mikro klisztronja.

Most viccelsz ugye?! Mert ezzel azt mondtad, hogyha nincs semmi, ami felvegye a teljesítményt a mikro belsejében, akkor tönkre fog menni - vagyis ha tök üresen elindítom, akkor ugyanez a helyzet - és elárulhatom, hogy esze ágában sincs tönkremenni. (kipróbáltam!)

 

regeneralasra gyak 800fok koruli izzitas jatszhat, de tul sokba kerul, es illik kezelni a tavozo gazokat, ami maceras/draga.

 

Nos, a mélyen tisztelt munkahelyemen üzemeltetünk néhány alu-oxiddal és szilikagéllel töltött szárítót, és a regenerálásuk tökéletesen megy 3-400 C-os metánnal. Sőt ezek a szárítók nemcsak a víz megfogását végzik, hanem bizonyos közepes szénláncú oligomer olajokat is kivesznek a gázáramból. Ezért én kicsit optimistábban vélekedem a szilárd szárító anyagokról. A 800 C már a pirolízis és a kokszolódás tartománya, főleg ha a szénhidrogén egy szilárd anyag felületén tartózkodik, mert az mindig katalizátorként segíti a bomlást. Ezért gondolom, hogy a szilárd anyag határfelületéről lehetőleg vízzel kell eltávolítani/lecserélni a CH-t, majd a vizet már kockázatok nélkül lehet eltávolítani. Ja és a metános regenerálás leviszi az olajokat is, mégpedig jelentős kokszosodás nélkül.

Előzmény: naox (4003)