Kuruc71 Creative Commons License 2008.11.04 0 0 36060
"Szerintem midazonáltal a sereg 1956-ban nem vallott teljesen kudarcot. Azt tették - többnyire - amit zavaros helyzetben, központi irányítás nélkül maradva tehettek. Megőrizték fegyvereiket, az alakulat egységét, a laktanyát és vártak."


Ezzel szemben a civilek meg szereztek fegyvert. Nem ültek otthon, és nem vártak hanem cselekedtek. Ebből a megvilágításból szerintem kevés nagyon amit anno felmutatott a sereg.

"Szerintem ez még az ország szempontjából szerencsés is volt - így utólag.
Ha bármelyik oldalon egységesen belépett volna a harcba az akkori MN, annak beláthatatlan következményei lettek volna. Mind halottakban, mind anyagi javakban, mind szuverenitásban."


Mint sok minden így utólag bölcsen csak találgatás. Valóban így lehetett volna, és lehetett volna más hogy is. Azért egy országot nem lehet lemészárolni, és bár a nyugattól fityiszt sem kaptunk azért volt akkora elkeseredés elszántság hogy egységbe rántotta az országot és szerintem ha véresen is de tudott volna nagyot alkotni.


Nem mindíg a nagyobb az erősebb győz. Aztán ennek a gyengécske kis felkelésnek is milyen késöbbi hatásai lettek ! Hát még ha komolyabban odaszántuk volna magunkat.
Én személy szerint sajnálom hogy nem így alakult. Lehet szemedben ez ostobaság de így gondolom. Akkor még meg volt az a nagy helyzeti előny hogy nem magyar a magyar ellen hanem külföldi ellen harcolhattunk volna. Ma már csak magyar jut abból meg nem kérek köszönöm. De ez itt off. Be is fogtam a szám.

Előzmény: tuzer (36057)