Törölt nick Creative Commons License 2008.10.29 0 0 685
  • Akkor vízkőmentes víz használatánál miért nincs ilyen réteg a teán (esetleg alig észrevehető, az is csak hosszabb állás után)?
  • A hártyásodás/zavarosodás mértéke miért arányos a vízkőtartalommal?

Mert a tea mindenféle anyagai, olajai nyilvánvalóan összeállnak/tapadnak a vízkő anyagaival.

 

Arról én nem szóltam, hogy most mi az egészségesebb, itt pusztán az elkészült tea kinézetéről, ízéről, vagyis minőségéről volt szó. Az sem mindegy, hogy valaki igényes tea-ínyenc, vagy átlagfogyasztó, nem érdekli stb. Ez nem eü. kérdés.

 

Ha felteszünk egy levest főni, hiába forralom fel, abban a vízkő összes anyaga benne marad, módosíthatja az ízeket, anyagok kioldódását, a szükséges főzési időre is befolyással lehet.

Előzmény: naox (684)