Törölt nick
2008.10.29
|
|
0 0
685
|
- Akkor vízkőmentes víz használatánál miért nincs ilyen réteg a teán (esetleg alig észrevehető, az is csak hosszabb állás után)?
- A hártyásodás/zavarosodás mértéke miért arányos a vízkőtartalommal?
Mert a tea mindenféle anyagai, olajai nyilvánvalóan összeállnak/tapadnak a vízkő anyagaival.
Arról én nem szóltam, hogy most mi az egészségesebb, itt pusztán az elkészült tea kinézetéről, ízéről, vagyis minőségéről volt szó. Az sem mindegy, hogy valaki igényes tea-ínyenc, vagy átlagfogyasztó, nem érdekli stb. Ez nem eü. kérdés.
Ha felteszünk egy levest főni, hiába forralom fel, abban a vízkő összes anyaga benne marad, módosíthatja az ízeket, anyagok kioldódását, a szükséges főzési időre is befolyással lehet. |
Előzmény: naox (684)
|
|