Hpasp Creative Commons License 2008.10.28 0 0 7014
Korábban írta valaki:

"Ami biztos, hogy Kincsestáborban, Szfvár mellett volt egy telephely két zászlóaljnyi tankkal. Ebből egy volt T-34-s máasik pedig T-54, a hozzá tartozó bikákkal együtt. Anno a mi alakulatunk, MN 5500 (vagy úgy is hívták, hogy MN 55semmi) egy hadsereg közvetlen javító zászlóalj volt, és mi voltunk megbízva mindenféle, csak a hadsereg szintjén működő dologgal. Így került sor a T-34-k bevagonírozására is Mohán, mert azokat, működő célanyagnak megvette a norvég hadsereg.
A tankok szépen lekonzerválva pihentek, tele lőszerrel, dobtárakkal, jelzőrakétákkal, kézigránátokkal, akkuk csepptöltőn, teljes felszerelése az 5 évente frissített gumi alkatrészektől a pc. fejvédőkig raktárakban.
Emlékszem, volt olyan tank, mely 45' gyártású volt a törzskönyve szerint, és a torony hátsó részében kazánlemezzel volt kipótolva a torony oldalpáncél, mert valamikor át lett lőve. Ki- és bemeneti nyílás is jól látszott belűről, ahol vékonyabb volt a kazánlemez, mint a torony oldalpáncélja.
A kb. 35 eszköz 3 kívételével pöccre indult, pedig a törzskönyvi bejegyzések alapján utoljára 1968-69-ben konzerválta ezeket át a Gödöllői gépgyár."
Előzmény: charlie21 (7013)