blackman Creative Commons License 2008.10.26 0 0 15
Sziasztok,

macska egészségügyi problémákról szeretnék kérdezni, megírtam már a "macskák 2" topicba is. Bocs a "keresztpostázás"-ért, de nem trűr halasztást az ügy:(

Bp. környéki hétvégi házunk környékén előkerült egy totál fekete hím kismacska, aki kb másfél hónapos. Anyja az ellés után 3 héttel eltűnt.
Kismacsek most érte el azt a szintet, hogy odamer menni az emberekhez, és így hozzánk is. (tulajdonképpen vadonélő emberbarát macskákról van szó mifelénk)

Viszont mostanra láthatólag teljesen kikészült. Egyfolytában nyávog, és - hogy is mondjam - híg székletet ürít (ahogya profik mondják: "f_o_sik mint az állat"), spontán, jöttében-mentében, hátsó lábai, farka, és ami közte van, ennek megfelelően ramatyul néz ki.

Nos, elvittük dokihoz, aki azt mondta hogy amíg f0sik, addig nem lehet sem féregteleníteni, sem oltani. Adott egy szem nagy tablettát, hogy abból naponta kétszer reszelgessünk a cica kajájába, négy napon keresztül. És etessük rizzsel, stb.
Ezt megtettük, de nem segít. Sőt ,azóta már az egyik szeme is furcsán néz ki. Azt kamillával kezelgetjük, talán segít.

Namost, a kérdés az hogy

konkrétan: ezen fórumban erre járó macskaszakértők tudnak-e esetleg valami más gyógymódot a híg széklet-, és a fenn vázolt problémakör megoldására? Csak van erre valami injekció, vagy ilyesmi. Mi elvisszük akárhová orvoshoz, kerül amibe kerül.

elméletileg: falusi tapasztalataim alapján az ilyen cicákat hívják "őszi alomnak", amik telet túlélő esélyei nem túl jók, hogy így mondjam. Jól gondolom, hogy kevés az esély hogy 1-2 hét alatt evakuálható állapotba kerüljön?

Nekünk a hétvégi házas szezon még 7-10 napig tart. Aztán nem megyünk tavaszig. Szomszédok már régen visszavackolódtak a városba.
Ha felgyógyul a macs, akkor hazavisszük (otthon már van egy, ezért nem visszük haza most a beteg macskát).
Ha nem gyógyul fel, akkor ott marad. Egyedül. A hegyoldalban, a dzsubujban.
Barátnőm természetesen ki van készülve a kilátásoktól, mint 6 éves kislány a Bambi-tól.

Akinek van valami idevágó tapasztalata, infója, kérem tudassa velünk.
"Minden megoldás érdekel."

Előre is köszönet,
S.