Halihó!
a körülményekről: a híd, út-szintjétől 111 méter magasan van az a lámpa a legtetején, ami a repülőknek világít. (A fölső "placc" 99,7m. + az "árbócrúd"). Nem fújt a szél, csak egy kicsit, viszont baromira lengett & rezgett a vége a forgalomtól, főleg, amikor kamion vagy busz ment el alul. Lifttel lehet fölmenni, (3 ember fér be+ a fölszerelésem, vittem mindent & később itthon kiderült, hogy nem volt fölösleges) az elsővel a 29. emeletre, ez a lift ferdén megy fölfele, majd egy másikkal majdnem a tetőre. Ezután 3 szintet lépcsőzni kell, aztán vaslétrán a kilátórészre. Ez a hely kb. 2x2 méter, közepén a zászlórúddal. 150 cm magas a mellvéd. Sansz nincs rá onnan panózni. Az oszlop 50cm átmérőjű, vége felé karcsúsodik & kitakar mindent. (Erre számítottam.)
Kézből csináltam. A D200-assal+10.5mm Nikkor, 100 as ISO, 8 as blende, 640-del,
a Napra külön egy lövés 1000-del. /Sajna kézből a brackettelés még nem megy! / :-))
Szokásomhoz híven, mint mindig, most is klumpában voltam, & vittem kétpontos beülőt magammal, de adtak egy négypontosat, a bizti kedvéért. Fönn a gépészkedés közben eltekertem az élességet, amikor a pesti oldalt fotóztam, szerencsére normál képeket is csináltam & abból tudtam javítani a panót. A legizgibb a lefele fotózás volt, mert a csúcs fölé kellett nyúlnom legalább 50 cm-rel, hogy biztosan éles legyen a lámpa. Ezért aztán úgy kellett állnom, hogy az oszlop vége a csípőmnél legyen, na az ember, aki fölkísért, ekkor elfordult, azt mondta nem is akarja látni, hogy hogy csinálom.
(Az eredményt ma megnézte & nem érti miért nem látszom ott a képen.)
Hát ennyi, így készült.
Benike, remélem elég részletes volt?
Bocs a hosszúságért & ha vkinek van még vmilyen kérdése, ne tartsa vissza magátl.
Astrógernek mondanám a életfunkcióim fotózás közben nem nagyon változtak, mert máskor ilyen föladatért, elég sokat fizetnek, ha a munkaidőmben kell ilyesmiket csinálnom.