gyrk Creative Commons License 2008.10.12 0 0 330
háát, amikor be-be szúrja ezeket a jogi dumákat, az elég szánalmas erőlködés szerintem. de persze, ez egy nyilvános fórum, az ír ide aki akar.

ha spec. igények vannak, akkor persze, lehet jó a nagy szervezet, ritkaságokhoz, rég kiadott dolgokhoz nehezebb hozzáférni, meg ha gyorsan kell valami nagyon. akinek van kedve, fizessen érte. hosszú távon valószínűleg csak nagyon kis méretben, nagyon speciális felhasználói kör számára marad meg ez a műfaj. olyasmi lesz ez is, csak kicsiben, mint a hangzó anyagok piaca. ma angliában hozzádvágnak kb 100-130 fontért egy nokiát (cwm, comes with music) úgy, hogy egy évig annyi zenét töltesz le - és másolhatsz fel a számítógépre, írhatsz ki dvd-re - amennyit csak akarsz. a hivatalos cd eladások zuhannak, a digitális ugyan nő, de nem olyan mértékben, mint ahogy a fizikai csökken. valamit muszáj volt kitalálni.
de ha nekem nagyon kell mondjuk a jordi savall-ton koopman féle bach gambaszonátás felvétel, ráadásul nagyon kell, mert belezúgtam vmi miatt, akkor elmegyek a boltba és megveszem, mert kicsi a valószínűsége, hogy a neten ingyen belebotlok. sztem kb ez történik majd a kottákkal is.
Előzmény: PETYUS (329)