atomgond Creative Commons License 2008.10.01 0 0 6019

Pontosan így van, de a hengeres esetében kevesebb is képes jó hatásfokkal égni, ami jól jön akkor, ha nincs nagy hideg.

 

Ár/érték arány nézőpont kérdése. Nálam több szempont is van, ami a brikett mellé billentette a mérleget. Szeretném kiemelni, hogy ez biztosan nem az ára, és nem az olcsósága!

Ugyanakkor más tekintetben előnyös, ami számomra fontosabb, mint az a pár ezres, amivel esetleg többe van egy idény alatt a tüzifához képest.

Például nincs vele sok gond. Nem kell hasogatni, ritkán kell hamuzni. Nem koszol, ami egy nappali közepén lévő berendezésnél azt hiszem nem utolsó szempont, bár kétségtelen, hogy külön kazán esetén ez nem lenne érdekes.

Mindíg száraz, nem kell 2évig tárolgatni és szárítani, nem támadja a szú, a cincérek, csomagolva hozzák így nem koszol szállításkor, nem kell pakolni, hurcolászni, az éves adagom pedig elfér két raklapon.:-)

Egyébként fűtöttem tüzifával is pár évet, nincs azzal semmi gond ha jó száraz, valójában én is jobban szerettem a feelingjét, mégis csak az az igazi. Egyértelműen kényelmi okokból álltam át, de mive a brikettből kevesebb kell, nem jelentős a többletköltség sem.

Előzmény: kutyala (6014)