weinmaker1 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 33669
szabcika: jó munkához idő kell - a rosszhoz meg mégtöbb :)

Azért sietek, mert a jövő hét elején küldöm a mintát, és ugye a teszt előtt nem ártana, ha meglennének a kellő szempontok.

Tól van spilázva: lehet, de végül is egyszer kell korrekten összeállítani, mert utánna sokkal könnyebb dolga lesz a tesztelőknek.

Na akkor összefoglalva: (ha kell még módosítsátok)

pontozás:

0 - elfogadhatatlan, nem minősíthető
1 - elfogadható
2 - átlagos
3 - jó
4 - nagyon jó
5 - kiváló

1, A krém egységessége és tartóssága (ne legyenek alpontok, nagyjából a lentebb leírt dolgok alapján a cremára adni kell egy osztályzatot.

mennyire tartós a crema (konkrétan: a kávé fogyasztása során mennyi ideig marad meg)?
cukrozás és megkeverés után ismét összezárul egybefüggően?
milyen vastag a crema (pl. megtartja a tetejáre szórt cukrot?)
tapad a csésze szélére, képződik-e crema-gyűrű a csésze belső oldalán?
milyen a crema állaga, sűrűsége (olajos, buborékos)

2, íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya - andrew aromakorong segítségével)
(húh, ezt is lehetne ragozni erősség-tartósság-jelleg szerint). (nosza)!!!


3, Testesség (testes, lekerekedett, sima)

4, Én még esetleg belevenném az ár/érték arányt


Szóbeli összefoglalás, amiben lehetne:
Csomagolás (csak említés szinten, hogy tetszetős, vagy undorító, vagy akármi - sokat valóban nem számít egy hozzáértőnek, de egy gusztusos csomagolás sokszor önmagában elad egy terméket),
Zacskóbontás utáni illat és a babok szemrevételezéses értékelése,
Felhasználási javaslat: eszpresszó, risztrettó, kapucsínó
Egyéb egyéni vélemények