halaloszto Creative Commons License 2008.09.24 0 0 31035
Tanfolyam:

van a mezei termosztat, ami ki-be jelet kuld a kazannak. gondolom ilyen van neked is. ekkor annyit tehetsz, hogy vagy idojaraskoveto modban hasznalod a kazant, es akkor a kulso homero alapjan dol el az eloremeno, vagy fix eloremenovel hasznalod, es akkor a tekerentyu donti el mennyi legyen az eloremeno.

van a nem mezei termosztat. inka eseten ez egy soros buszon kapcsolodik a kazanhoz, opentherm protokollt beszel. a termomax arlistaban valami szobai tavvezerlo neven keresd. mivel oda vissza beszelget a kazannal, a "termosztat" kijelzojen meg tudod nezni pillanatnyilag mennyi az eloremeno, visszatero, stb.

a nagyobb poen, hogy ez a termosztat mar kepes arra, hogy nem ki-be jelet kuldjon, hanem ha a lakas sokkal hidegebb mint a beallitott, akkor szol a kazannak hogy 80 fokos eloremenovel futson, ha meg csak kicsit hidegebb, vagy nem is hidegebb csak szinten tartani kell, akkor meg szol hogy 40 fokossal futson. ilyenkor nem a kulso homero donti el az eloremenot, hanem a termosztat.

az a parameter akkor jelenne meg, ha ilyen okos termosztatod lenne. azzal a parameterrel donthetned el, hogy a kulso homero alapjan legyen az eloremeno meghatarozva, vagy a termosztat hataskorebe hagyon az eloremeno eldonteset.

vajk
Előzmény: robert1968 (31034)