atomgond Creative Commons License 2008.09.17 0 0 30727

Köszönöm a választ. Valójában olyasmi csőre gondoltam -lehet, hogy az általad ajánlott ilyen?-, amit pl. a mosogatógépek, mosógépek bekötésénél használnak (illetve ami ezeken a gépeken gyárilag rajta van hátul). A mosogatógépemen kb. 2 méteres ilyen cső van gyárilag, végén egyszerű mentes csatlakozó -kb. mint a kerti slagnál-. Ehhez még régebben vettem további 1 méteres darabot és megtoldottam, hogy elérjen ahová kell. Már 8éve hozzá sem kellett nyúlni, semmi baja. Azt hiszem feles, talán háromnegyedes méret, most nem tudom fejből. 

Elvileg ez a gyári cső is azt a célt szolgálja, hogy a berendezést valamelyest pozícionálni lehessen, ne kelljen merven és mozdíthatatlanul a fali csaphoz kötni. Felvetődött az ötlet, hogy ilyen csőből egy kicsit hosszabb, 3-4méteres darabbal megtoldva, egyszerűen odavezetem a vizet ahova kell, ott ráteszek egy elzárócsapot/osztót a mosogatócsaphoz, aztán kész. 

A szakasz lezárhatóságáról pedig gondoskodik az eredeti csap, ami a falban van jelenleg. 

 

rferi

Rézcsőre is gondoltam, de ha jól tudom azt forrasztani kell, ezért azt nem tudom megcsinálni sk., és ha jól gondolom, a bekötése sem lehetséges vésés nélkül. Bár lehet, hogy tévedek. :-)

Előzmény: zordonC3 (30711)