Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.09.13 0 0 33393
Nem izgulnak. A katonai hazafias klubok vették át a DOSzAAF helyét. A hadsereg évente több ezer jól képzett, katonai szakmával és kellő motivációval rendelkező sorköteles fiatalt kap onnan, akik többsége szinte azonnal átpályázik szerződéses szolgálatra. Leszerelés után pedig szivesen átveszi őket a rendőrség, katasztrófa-elhárítók, tüzoltóság vagy helyi területvédelmi erők/milíciák.
1988-tól hibátlanul működik a rendszer.

Sőt, az állami, társadalmi és egyházi szervek még támogatják is ezeket - ellátják helyiségekkel, felszereléssel, segít a munkájukban. Szinte minden klubnak van patronálása valamely alakulat részéről, és amennyiben jön a behívó - kérhetik magukat a patronáló egységhez, amit már jó ismerik, beleértve a belső rendet, a tiszteket és olyan szakmával rendelkeznek, amelyre az egységnél szükség van.

(A képen a szamarai katonai hazafias klub nyári gyakorlatán készült. Idén ősszel 300 embert adtak a Fekete-tengeri flotta tengerészgyalogos ezredének.)

Erről a témáról a végtelenségig tudnék írni, mivel van tapasztalatom ilyen klubok szervezésének és vezetésének terén (többek között én is egy ilyenben foglalkoztam sokat fiatalon).
Előzmény: Plieur (33391)