Rana75 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 83229

Baba!

Hát sajnos ezt műtét előtt NEM nézik. Amit néznek, és ami fontos műtétek előtt, az az INR (nem tudom, mit jelent, ez is a véralvadással függ össze), aminek 1 körül kell lennie. Nos nekem ez az érték kitűnő, mert 0.93 !!!! Úgyhogy ez nem mutatja ki, ha baj van. Amit meg kell nézetni sajnos külön, és ami viszont mutatja, ha baj van, az az APC ráta, aminek 2 fölött kell lennie, ha minden rendben. Nekem 1.19 volt. :(

Szóval sajnos ezt a vizsgálatot külön kell kérni!!!! Ha még nem nézettétek meg, nézessétek meg!!!! Mondom, a legtöbb (és legjobb)  esetben az illető soha az életben nem tudja meg, hogy Leidenes, mert soha semmi gondot nem okoz, de azért jobb tudni róla, biztos ami biztos.

A visszér sajnos további rizikófaktor, ha valaki Leidenes (vagy trombofíliás, mert nem csak az 5. faktor lehet a probléma okozója sajnos), de ha van visszered, az nem biztos, hogy emiatt van, talán tényleg csak a sok állástól/üléstől.

Amúgy a visszerekre sincsenek túl jó hatással a lombikor hormonok, úgyhogy szerintem vegyél visszérharisnyát, mert ha sikerül a lombik (és sikerül!!!), akkor a kismamaság alatt is jó szolgálatot fog tenni (nem fog tovább romlani a helyzet)!

Előzmény: baba37 (83226)