szmrekó Creative Commons License 2008.09.06 0 0 1289

Sziasztok!

 

Örülök, hogy rátaláltam erre a topikra, és boldogsággal tölt el, hogy nem csak én vagyok csizmaőrült.

 

Igen, kedvelem, ha a lányok csizámt hordanak, és az látszik is. Én konkrétan azokért a darabokért vagyok oda, amelyeknek hosszú a szára, lehetőleg bőr vagy lakk az anyaguk, vékony, nőies a talpuk és az orruk. Érdekes módon viszont nem szeretem, ha tele van mindenféle díszítéssel csattal. Inkább az egyszerűbb, simább fazonok tetszenek max. kevéske díszítéssel.

 

Az igaz, hogy vékony a határ az elegáns és az izgató között, sőt gyakran összemosódik a kettő. De egy hosszúszárú csizma, térdcsizma vagy combcsizma miniszoknyával még mindig elegánsabb, mint egy vastag talpú bakancs farmerral. Ez utóbbi inkább kiábrándító, míg tény hogy az előbbi egyben nagyon izgató is. Erre olvastam valahol, hogy "napóleoncsizma piros miniszoknyával egész egyszerűen nem ér!"

 

Egyébként érdekes, hogyan tud változni a lányok álláspontja. Emlékszem, kb. 16-17 éve nagy divatok voltak a térdcsizmák. Sokan ráhúzták a nadrágra, sőt még nyáron is hordták, és miniszoknyával is. (Hm. Akkoriban ezek szerint nem volt qrvás.)

Aztán jött a bakancsok korszaka, és csak nagyon nehezen tudta magát visszalopni a csizma az öltözködésbe, és akkor is jobbára a nadrág alá száműzték. Nem szeretem, ha nadrág alatt hordják, mert akkor nem látszik belőle semmi sem. Mint ha nem is lenne.

 

Ugyan erre a hétvégére hőségriadót fújtak, de bizony már a kertek alatt van az ősz, a hidegebb idő. És újra itt a csizmakorszak. :-) Kíváncsi leszek, milyen lesz az idei csizma, illetve csizmaviselési divat.

 

Néhány kép a gyűjteményemből: